Leffe 0.0, eerste abdijbier dat volledig alcoholvrij is

17 november 2018 om 15:17

Leffe 0.0 is het eerste alcoholvrije abdijbier ter wereld. Op de horecabeurs in Gent is dit nieuwe bier gepresenteerd. ‘Het is een bier dat volledig trouw blijft aan de kwaliteit en de authenticiteit van het bekende Leffe abdijbier’, zo laten ze bij Leffe weten. Om dit alcoholvrij bier te kunnen proeven, moet je nog even geduld hebben. Naar verwachting ligt het begin 2019 in de schappen van de supermarkt.

Leffe 0.0

Op de horecabeurs in Gent werd deze opvallende nieuwkomer in het alcoholvrij-segment dit weekend gepresenteerd. Met Leffe 0.0 hoopt moederconcern AB InBev te kunnen profiteren van het snelgroeiende markt voor alcoholvrije bieren. Voor AB InBev is Leffe 0.0 naast Jupiler Alcoholvrij en Hoegaarden Witbier alcoholvrij het derde alcoholvrije bier hier op de markt.

Alcoholvrij

Of de woorden van de marketeers van Leffe hout snijden voor wat betreft de smaak is nog even afwachten. We hebben dit bier nog niet kunnen proeven. Uiteraard zijn we zeer nieuwsgierig. Met de lancering van dit nieuwe alcoholvrije bier zet AB InBev weer een stap in de richting van de doelstelling voor 2025. In dat jaar wil het concern dat 20% van zijn biervolume bestaat uit alcoholvrije en alcoholarme bieren. Op dit moment is het aandeel alcoholvrij in België 3,1%.