La Trappe Quadrupel Limited Edition in 1,5 liter bewaarfles

8 augustus 2019
La Trappe komt met iets nieuws. Vanaf oktober komt er een limited edition van de La Trappe Quadrupel op de markt. Het zware trappistenbier kennen we al, maar de anderhalve liter fles is nieuw. Zo'n formaat is ideaal om het bier op de juiste plek te laten rijpen.

De trappistenbrouwerij zet hiermee het zwaarste bier uit het assortiment nog eens extra in het zonnetje. "Een ultieme bewaarfles voor de ware fijnproever of geschenk voor de echte liefhebber!", zo horen we uit het Brabantse. Hoeveel flessen van anderhalve liter er precies worden afgevuld is niet bekend. Voor wie zo'n bijzondere fles is het advies niet te lang te wachten. Vanaf medio oktober zal de fles verkrijgbaar zijn bij de betere slijterijen.

La Trappe Quadrupel

La Trappe Quadrupel is het vlaggenschip van Brouwerij Koningshoeven. Het is overigens niet het enige succesvolle bier uit de trappistenbrouwerij. Kort geleden werd de La Trappel Tripel verkozen tot Beste Bier van Nederland. Het grote formaat van deze limited edition zorgt ervoor dat je deze fles prima kunt bewaren. Wie de fles koel en donker weglegt bij een constante temperatuur zal de smaak in der loop der jaren zien veranderen. De frisse tonen van het verse bier veranderen langzaam maar zeker in de richting van sherry- en porttonen. Een bier van dit kaliber zal zich minimaal een jaar of vijf, zes op een positieve manier blijven ontwikkelen. Maar je kunt de fles natuurlijk ook gelijk na aanschaf delen met goed gezelschap.