Kordaat 0.0 binnenkort in de schappen van de Lidl

1 augustus 2019
Lidl komt zeer binnenkort met Kordaat 0.0. Half augustus moet het alcoholvrije bier in de schappen van de supermarkt staan. Een jaar geleden werd Kordaat Premium Pilsener met veel marketinggeweld in de markt gezet. We zijn benieuwd hoe Lidl de introductie van Kordaat 0.0 gaat aanvliegen.

Klanten van Lidl roerden zich de afgelopen zomerse dagen op social media. Bij veel vestigingen was geen alcoholvrij bier meer te krijgen. Dat heeft alles te maken met het uitfaseren van merken en de komst van Kordaat 0.0. Het warme weer leidde tot extra vraag en daarom is er in sommige vestigingen even geen alcoholvrij bier te verkrijgen. Vanaf half augustus zal de alcoholvrije Kordaat verkrijgbaar zijn.

Kornuit

Vorig jaar zette Lidl in korte tijd met veel lawaai een nieuw pilsmerk in de markt. Kordaat Premium Pilsener, een budgetpils gebrouwen door Royal Swinkels Family Brewers, verschafte zich in korte tijd een positie in de Nederlandse biermarkt. Niet iedereen was even blij met de komst van dit nieuwe merk. Bij Grolsch vonden ze dat de naam Kordaat wel erg veel lijkt op Kornuit. Een rechtszaak volgde, waarin Kordaat in het het gelijk werd gesteld. Grolsch liet het er niet bij zitten en ging in beroep. Dit loopt nog. Grolsch lanceerde dit voorjaar de Kornuit 0.0. De komst van Kordaat 0.0 zal de onderlinge verstandhouding waarschijnlijk niet verbeteren.