Jopen en 't Taphuys bundelen krachten

5 juni 2024

Jopen, de Haarlemse Craft brouwerij heeft vandaag een strategische samenwerking aangekondigd met 't Taphuys, bekend om zijn innovatieve zelftapconcept. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in Jopen's groeistrategie en duurzaamheidsplannen.

Met vestigingen in Tilburg, Utrecht, Arnhem en binnenkort Eindhoven, biedt 't Taphuys een unieke ervaring waarbij gasten hun eigen drankjes kunnen tappen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Jopen zijn zichtbaarheid in de horeca aanzienlijk vergroot. “In de vestigingen van ’t Taphuys zal aan de tapwanden een uitgebreid assortiment Jopen bieren te vinden zijn,” zegt Lydian Ordeman-Zoetman, commercieel directeur van Jopen. Daarnaast zullen er gezamenlijke evenementen zoals proeverijen, tap takeovers en masterclasses georganiseerd worden. “Ook zijn we van plan om samen exclusieve limited edition bieren uit te brengen.”

Innovatief zelftapsysteem

Michel Ordeman, algemeen directeur van Jopen, benadrukt de voordelen van deze samenwerking: “’t Taphuys maakt gebruik van een zelftapsysteem met 40 tot 100 bieren, wat ons de kans biedt om ervaring op te doen met dit unieke concept. In de toekomst willen we dit ook in de Jopenkerk Haarlem introduceren.” Dit zelftapsysteem stelt gasten in staat om zelf te tappen, te proeven en nieuwe bieren te ontdekken.

Crowdfunding voor groei en duurzaamheid

Deze samenwerking vormt een integraal onderdeel van Jopen’s strategie voor groei en duurzaamheid. De brouwerij plant diverse verduurzamingsinitiatieven, waaronder de installatie van een zelftapsysteem en een nieuwe rotatiebliklijn. Deze plannen worden ondersteund door een verlengde crowdfundingcampagne, die inmiddels bijna €850.000 heeft opgebracht van ruim 1.100 investeerders. Bierliefhebbers hebben nog tot het einde van dit jaar de kans om mede-eigenaar van Jopen te worden en bij te dragen aan de toekomst van deze toonaangevende brouwerij.

Met deze samenwerking zet Jopen een grote stap vooruit in het versterken van zijn positie in de Nederlandse horecawereld, terwijl het blijft streven naar innovatie en duurzaamheid. Bezoek een van de 't Taphuys locaties en ervaar zelf de unieke Jopenbeleving!