IJtje voor Karweitje

21 juni 2020
Een zak afval voor een goed glas IJ-bier... prima deal toch? Het enige dat je er voor moet doen is in het Vondelpark rommel ruimen en in een zak doen. Lever 'm in bij Proeflokaal 't Blauwe Theehuis en geniet van je bier.

Zwerfafval is al jaren groot probleem in het Vondelpark, daarom wil het Proeflokaal 't Blauwe Theehuis, het proeflokaal van Brouwerij' t IJ, zijn steentje bijdragen aan een schoner Vondelpark. De hele zomer lang worden er speciale afvalzakken uitgedeeld waarmee bezoekers het park kunnen opruimen.

Zak voor IJtje

De afvalzakken kun je ophalen en inleveren bij een speciaal punt bij Proeflokaal 't Blauwe Theehuis, maar op zomerse zonnige dagen is de Afvalbakfiets in het park te vinden. Dit is een speciale bakfiets waar volle zakken onmiddellijk weer kunnen ingeleverd worden. Samen met afvalverwerker Renewi zorgen dat we het zwerfafval een nieuw leven krijgt. 

Hoe het werkt: Als eerste haal je je IJtje voor Karweitje zak op bij Proeflokaal 't Blauwe Theehuis. Tijdens je wandelingetje vul je de zak met troep dat je onderweg tegenkomt. Zak vol? Lever 'm in bij het Proeflokaal 't Blauwe Theehuis en bestel bijvoorbeeld een 't IJ Natte of een 't IJ Biri. Het grote genieten kan beginnen.