Hertog Jan Grand Prestige in de spotlights

27 november 2020
Zaterdag 28 november is Hertog Jan Grand Prestige Dag. Sinds jaren is dit een terugkerend fenomeen; je kunt inmiddels van een traditie spreken. Dit jaar is anders dan anders. Toch is de Hertog Jan Grand Prestige Dag ook online een aanrader voor elke bierliefhebber.

Hertog Jan Grand Prestige is het kroonjuweel van de brouwerij in Arcen. Het donker en rijke bier met 10% alcohol is geliefd bij bierliefhebbers in binnen- en buitenland. Het is een goudhaantje als het om het winnen van prijzen gaat. Dit bier won prestigieuze concoursen in binnen- en buitenland. Wie brouwmeester Gerard van den Broek over de Grand Prestige hoort praten, krijgt spontaan goesting, ofwel trek in zo'n fijn glas gerstewijn. En wist je dat dit een bier is dat je prima kunt laten rijpen? Tijdens de Grand Prestige Dag wordt hier van alles over verteld.

Anekdotes

Zaterdag 28 november zitten Gerard van den Broek en brouwer Micha klaar om vanuit de brouwerij in Arcen alles te vertellen over dit bijzondere bier. Er wordt verteld over het brouwproces, welke gerechten goed gaan met dit bier en vast en zeker komen er diverse anekdotes naar voren met Hertog Jan Grand Prestige in de hoofdrol. Heb je vragen aan de brouwers, dan kun je die mailen naar receptie@hertogjan.nl. Wie weet wordt jouw vraag live beantwoord.

Hoge waardering

Hertog Jan Grand Prestige is een moderne klassieker die bij een grote groep bierkenners meestal wel in huis is. De gediplomeerde bierkenners van Bierista waarderen dit kroonjuweel met een gemiddeld 8,6, een zeer hoog rapportcijfer. Bierkenners die hun officiële bierdiploma hebben gehaald met de Bierista Bieropleiding roemen Hertog Jan Grand Prestige vooral vanwege de enorme complexiteit en smaakrijkdom, waarbij tonen van karamel en gedroogd fruit vaak worden genoemd.

Lekker genieten

Zorg dat je zaterdag 28 november om 15.00 uur klaar zit. Zonder een fles Hertog Jan Grand Prestige bij de hand is het een stuk minder gezellig. Zorg dus dat je een of meerdere flessen en glazen klaar hebt staan. En wil je alles halen uit deze bijzondere Hertog Jan Grand Prestige Dag? Ga dan even boodschappen doen en zorg dat je deze lekkernijen binnen handbereik hebt liggen.

Boodschappenlijstje:
* Hertog Jan Grand Prestige 2020;
* Eventueel een gerijpte fles Grand Prestige: die je nog in huis hebt;
* Bittere chocolade;
* Oude kaas;
* Gedroogde worst;
* Katenspek;
* Toastje.

Proef mee!

Je kunt heel eenvoudig meedoen.  De live stream wordt zaterdag 28 november vanaf 15.00 uur uitgezonden via Facebook- en het YouTubekanaal van Hertog Jan. Zorg dus dat je, alleen of samen met een select gezelschap, klaar zit voor je laptop of TV. De brouwers en presentator Peer zorgen voor het vermaak. Ben je ook fan van dit bier of van de brouwerij? Kijk dan zeker ook even in de Hertog Jan Brouwerijwinkel op de site van de brouwer. Daar vind je uiteenlopende zaken van rijpingsrekjes tot houtenkratjes en van opener tot fietsen. De speciale borrelplank is - wat de redactie van Bierista betreft - een echte aanrader!