Gulpener maakt van hopoogst een ware traditie

22 augustus 2019
Bierista's hebben een streepje voor. Ze krijgen kortingen bij bieraankopen, gratis festivalkaarten en ... ze hebben exclusieve plekken tijdens de hopoogst van Gulpener. De bierbrouwer uit Limburg organiseert een groot feest rond de oogst op zondag 8 september. Een feest voor elke bierliefhebber en voor de bierkenners met een Bierista Bierdiploma net even wat extra's.

Op zondag 8 september wordt het Gulpener Hopfest gevierd. De hopoogst in Reijmerstok, vlakbij de brouwerij, groeit langzaam uit tot een ware biertraditie. Er is van alles te doen, zoals een bierkrat-kartrace, er is een hopkoningin, muziek, lekker eten en natuurlijk veel bier. Vlakbij dit festivalterrein wordt daadwerkelijk hop geoogst. Een geselecteerd aantal bierliefhebbers en ambassadeurs van de brouwerij mogen helpen met het oogsten van de hop. Het is serieus werk, maar het team van Gulpener zorgt ervoor dat het de plukkers aan niets ontbreekt.

Gulpener Hopfest

Voor de Bierista's staat er 's ochtends een vers bakje koffie klaar met een verse stuk Limburgse vlaai. Gehuld in een speciaal Gulpener hopplukker-shirt wordt de hop geplukt. Na afloop kun je aanschuiven bij de barbecue en natuurlijk is er gratis bier. De harde werkers kunnen na hun werkzaamheden linea recta door naar het Gulpener Hopfest om daar nog even door te feesten. Heb jij je Bierista Bierdiploma, kijk dan snel in je mailbox en geef je op. Nog geen Bierista Bierdiploma? Meld je dan snel aan voor de grootste en leukste bieropleiding van Nederland. Je leert van alles over bier en met je diploma op zak, krijg je veel voordeel en word je uitgenodigd voor bijzondere en exclusieve feestjes en bijeenkomsten, zoals de Gulpener Hopoogst.

Het Gulpener Hopfest is toegankelijk voor iedereen. Wil je alles over dit hopfeest lezen, lees dan het artikel 'Gulpener viert nieuwe hopoogst met Hopfest'