Grolsch introduceert Frisbittere IPA en Radler Minder Zoet

10 maart 2020

Grolsch komt met twee nieuwe bieren. Met de Frisbittere IPA heeft Grolsch nu ook een echte IPA. Het tweede nieuwe bier is Grolsch Radler Minder Zoet. Dit bier is alcoholvrij en bevat uitsluitend de natuurlijke suikers uit vruchtensap.

Radler Minder Zoet 

Grolsch komt met een nieuwe toevoeging aan haar Radler 0.0 portfolio: Grolsch Radler Minder Zoet. Deze alcoholvrije Radler bevat uitsluitend de suikers uit echt vruchtensap, waardoor deze minder zoet is én smaakt. “Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar verfrissende dranken zonder toegevoegde suikers en daar past Grolsch Radler Minder Zoet perfect bij”, aldus Grolsch Marketing Manager Melanie Koning.

"We hebben er bewust voor gekozen om de toegevoegde suikers niet te vervangen door zoetstoffen waarmee een zoete smaak kunstmatig in stand zou worden gehouden. Grolsch kiest er daarmee voor om de consument te laten wennen aan een minder zoete smaak op weg naar een gezondere toekomst. Deze Radler is door het weglaten van de toegevoegde suikers daadwerkelijk minder zoet en daardoor juist heel verfrissend."

Frisbittere IPA 

Grolsch Frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5%. De geur kenmerkt zich door stevige citrus en fruit aroma's. In de mond maken deze aroma's plaats voor een frisbittere bite. De aroma’s en smaak is grotendeels te danken aan het gebruik van de speciale samengestelde hopmelange luisterend naar de tropsiche naam Aloha.

Frisbittere IPA is eerder al getest in het Grolsch Proeverij programma. In dit programma wordt een unieke serie speciaalbieren gebrouwen in de Proefbrouwerij, deze bieren zijn verkrijgbaar zijn in geselecteerde cafés. Vanwege het succes in de Proeverij is de IPA nu landelijk geïntroduceerd. Weet weet staat dit nieuwe bier straks ook in de IPA Top 10 van Bierista.

Verkrijgbaarheid 

Zowel de Radler Minder Zoet als de Frisbittere IPA zijn landelijk verkrijgbaar in supermarkt en horeca.