Grolsch introduceert Herfstbier 0.0%

15 september 2020

Als eerste grote bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch een alcoholvrij Bockbier. Dit gebeurt onder de noemer Grolsch Herfstbier 0.0%, omdat het bier niet kan voldoen aan de wettelijke eisen, die gesteld worden om een bier een Bockbier te mogen noemen.

Grolsch is marktleider op het gebied van Bockbier in Nederland. Grolsch Herfstbok is al jaren veruit het beste verkochte Bockbier van Nederland. Vorig jaar lanceerde de Twentse bierbrouwer op kleine schaal een alcoholvrije variant. Dit alcoholvrije Bockbier mag geen Bockbier heten, omdat het niet het vereiste stamwortgehalte heeft. Om een bier Bockbier te mogen noemen is wettelijk een stamwortgehalte van tenminste 15,5 graden Plato vereist. Deze waarde is onhaalbaar als je een alcoholvrij bier brouwt. Vandaar dus de naam Grolsch Herfstbier 0.0%.

Grolsch Herfstbier 0.0%

Waar bestaande alcoholvrije (speciaal)bieren voornamelijk verfrissend van smaak zijn, is Grolsch Herfstbier 0.0% juist verwarmend van smaak. Dit maakt het een perfect speciaalbier om verantwoord te genieten op donkere, herfstige dagen. Grolsch Herfstbier 0.0% heeft een diepe robijnrode kleur en een stevige, mokka kleurige, schuimkraag. Meesterbrouwer Guy Evers is, dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken, geslaagd in zijn missie om volle smaken als karamel en rozijnen te creëren. Precies wat de consument zoekt in het najaar. 

Grolsch Proeverij

Vorig najaar werd Grolsch Herfstbier 0.0% uitgebracht als onderdeel van de Grolsch Proeverij. Het bier was exclusief verkrijgbaar in proeverijcafés verspreid over het land en tijdens de Military in Boekelo. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij werd bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over dit nieuwe alcoholvrije bier. De behoefte van de consument aan een alcoholvrij najaarsbier was overduidelijk. Op de smaak werden enkele verbeterpunten aangedragen. Meesterbrouwer Guy Evers werkte daarom de afgelopen maanden aan de balans tussen zoet en bitter en optimaliseerde het verwarmende effect: “Door de toevoeging van een natuurlijk chili extract worden de smaakpapillen geprikkeld en proef je warme tonen. Door de kenmerkende volle smaak is het 100% genieten met 0% alcohol", aldus Guy. 

Verkrijgbaarheid 

Met de landelijke introductie van Grolsch Herfstbier 0.0% speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Grolsch Herfstbier 0.0% is het verantwoorde alternatief voor een verwenmoment in het najaar. Vanaf deze week is Grolsch Herfstbier 0.0% landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten in 6-pack en in horeca gelegenheden op fles.

Wat vinden Bierista's ervan?

Bierista zijn zeer te spreken over zowel Grolsch Herfstbok als Grolsch Herfstbier 0.0%. Het Bockbier met 6,5% alcohol krijgt van de Bierista's een 7,0. Vooral de warme, zoete smaak worden geroemd. Het alcoholvrije herfstbier kreeg zelfs al een 8,2! Wil je ook je mening laten horen en expert-reviews schrijven? Maak dan nu een gratis account aan, of bestel de Bierista Bieropleiding en word ook gediplomeerd bierkenner.