Freak Kriek best alcoholvrije bier ter wereld

28 augustus 2022
Wow, wat een succes voor Ronald de Waal van The Flying Dutchman Nomad Brewing Company. Zijn Freak Kriek is door de jury van de World Beer Awards verkozen tot het beste alcoholvrije bier ter wereld.

Brouwer Ronald de Waal is er nog een beetje beduusd van. "Best eng om je eigen bier het beste alcholvrije bier ter wereld te mogen noemen." De jury van de prestigieuze biercompetitie - World Beer Awards - kende de titel toe aan de Freak Kriek Zero Point Three Feel Free Merry Cherry Beer, zoals dit bier officieel heet.

No & Low Alcohol

De afgelopen weken hebben we de nodig artikelen geschreven over prijswinnaars van de World Beer Awards. Dit betrof winnaars van het land waar het bier gebrouwen is. Dat is natuurlijk al een felicitatie waard. Echter verkozen worden tot het beste bier in een categorie ter wereld is echt een klasse apart. Zeker in de best wel lastige categorie No & Low Alcohol. Een prachtige onderscheiding voor de Nederlandse brouwer, die als een nomad zwerft tussen Scandinavië, België en Nederland. Voor de recepten van zijn bieren is hij altijd op zoek naar bijzondere natuurlijke ingredienten, die hij in de brouwketel qua smaak perfect in balans weet te krijgen.

IPA en Stout

Heb je nog nooit eerder bieren gedronken van The Flying Dutchman, dan is dit het moment. Check de webshop van de brouwerij, maak je keus en geniet van de niet alledaagse, zeer smaakvolle bieren. Check zeker de Flying Dutchman Tree Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA en de Flying Dutchman More Complicated Than Your Girlfriend Stout. Beide bieren krijgen een zeer hoge gemiddelde waardering van de Bierista Community, die bestaat uit meer dan tienduizend deskundige bierliefhebbers die wekelijks verschillende bieren proeven en daar proefnotities van maken om andere bierliefhebbers de weg te wijzen naar goede bieren.

Bierista besteedde eerder al aandacht aan dit bijzondere bier. Lees hier het artikel 'Een Kriek met de touch van The Flying Dutchman'.