Expert-reviews van Bierista's vertellen welke bieren de moeite waard zijn

28 januari 2020
Welke bieren zijn de moeite waard en welke bieren kun je beter laten staan. De Bierista Community bestaat uit meer dan 2000 gediplomeerde bierkenners. Daarnaast zijn er vele duizenden bierliefhebbers actief. Zij beoordelen bieren, die ze hebben gedronken. Hiermee bouwen ze een eigen smaakbibliotheek op en wijzen andere bierliefhebbers de weg naar bieren die de moeite waard zijn. We hebben een kleine bloemlezing gemaakt uit de expert-reviews van de afgelopen dagen! Kijk mee naar de toppers en de floppers ...


"Een lekker winterbier met een volle smaak en een bijzonder sterke chocola-aroma's". Zo omschrijft Bierista Peter de Beer de Kasteel Barista Chocolate Quad van Brouwerij Van Honsebrouck. Dit bier houdt je dankzij de 11% alcohol wel warm tijdens deze koude, grauwe dagen. Hij waardeert dit bier met een 8,8. Dat is een fractie boven de gemiddelde beoordeling van de Bierista, die dit zware donkere bier een 8,7 geven.

Brand Weizen 0.0

Heel verdeeld zijn de meningen over de Brand Weizen 0.0. Dit alcoholvrije bier zonden we de afgelopen weken als extraatje in het Bierista Bierpack. Lieke vindt het niks. Ze geeft het bier een 4,5. "Laf, waterig en te zoet", luidt haar duidelijke oordeel. Marcel Boer is nog duidelijker. Hij geeft een 3,0! Hij is duidelijk niet gecharmeerd van de zoete smaak en aroma's. "Wel een mooie witte schuimkraag", zo besluit hij zijn expert-review. Dat dan weer wel! Mariska Ottink geeft ditzelfde bier een 9,0! Zij herkent duidelijk de kenmerken van een Weizen. Zij is vooral te spreken over de frisheid en de bananenaroma's. "Drinkt zeer makkelijk weg", aldus deze Bierista. 

Vink Heerlijk

Arjan Kok heeft Vink Heerlijk van Bird Brewery op de proeftafel gehad. Ook dit bier zit in het bierpack van de Bierista Bieropleiding. Het bier is wat donkerder dan hij had verwacht. De aroma's vindt Arjan wat minder sterk. Over de smaak is hij wel tevreden: Fris en fruitig, gewoon een erg goede IPA. Hij waardeert het bier met een 8,0. Dat is wat hoger dan het gemiddelde oordeel van de Bierista's. Dat staat op een 7,3.

Oedipus Thai Thai

Oedipus Thai Thai is een Tripel met een geheel eigen twist. De afgelopen dagen is het bier door veel Bierista's gedronken. De gemiddelde waardering staat op een 7,7. Opvallend is dat de recensies allemaal redelijk in lijn zijn. Vooral de frisse, fruitige aroma's worden door de Bierista's als positief ervaren. Onder ander Frans, Peter en Danny roemden de fruitige, vooral citrusachtige, geuren.

Palm 0.0

Ramon de Koster heeft Palm 0.0 geproefd. Dit blijkt een bier waarover je flink van mening kunt verschillen. Gemiddeld wordt dit bier door Bierista's beoordeeld met een 5,8. De waarderingen lopen uiteen van een 4,0 tot een 7,0. Ramon waardeert de Palm 0.0 met een 6,5. De zoete moutsmaak en de doordrinkbaarheid vindt hij positief. Wel vindt hij het bier minder qua smaak dan een 'normaal' bier. 

Bierkennis vergaren

Bier drinken is fun. Hoe meer je over bier weet hoe leuker het wordt. Daarom heeft Bierista een online bieropleiding ontwikkeld. Deze opleiding bevat serieuze bierkennis die je makkelijk tot je kunt nemen op momenten wanneer jij dat wilt. Met je officiële bierdiploma op zak heb je bierkennis waarmee je goede expert-reviews kunt schrijven. Als Bierista heb je toegang tot extra artikelen, extra kennis en bovendien krijg je kortingen op diverse bierige producten. Hier vind je alle informatie over de grootste en hoogst gewaardeerde bieropleiding van Nederland.