Nieuwe Duvel Tripel Hop Cashmere heeft vleugje kokosnoot

12 maart 2019
Duvel heeft een nieuwe Duvel Tripel Hop uitgebracht. Het is de klassieke Duvel waaraan een extra hopsoort is toegevoegd. Ditmaal is het de hopsoort Cashmere. Deze hop geeft de Duvel fruitige toetsen, zoals citrus, meloen, perzik en zelfs een vleugje kokosnoot.

Cashmere is vrij nieuwe hopsoort die sterk in opkomst is. Er wordt nog niet veel Cashmere verbouwd en dus is deze hopsoort vrij schaars. Duvel Tripel Hop Cashmere is eenmalig in een beperkte hoeveelheid gebrouwen. Wil je deze Duvel proeven, dan doe je er goed aan de aankoop niet te lang uit te stellen. Dit nieuwe bier is vanaf begin april leverbaar.

De gewone Duvel wordt gebrouwen met twee soorten hop: Saaz-Saaz en Styrian Golding. Voor de Tripel Hop wordt een extra hopsoort toegevoegd. Deze extra hop wordt niet tijdens het kookproces toegevoegd, maar tijdens de lagering. Dit is het zogenaamde dryhoppen.

Duvel Tripel Hop Citra

Duvel brouwt al jaren een Tripel Hop. Elke keer met een andere hopsoort. Na zes edities werden de verschillende bieren in een sixpack op de markt gebracht. Het publiek mocht beslissen welk van de zes het lekkerst was. Dat bleek de Duvel Tripel Hop Citra. Sinds die uitverkiezing is dit bier vast in het assortiment opgenomen. Per begin april gaat het verhaal van Duvel dus verder met de Cashmere.
Blockimage bimage 1046