Kijk mee met de Dutch Craft Beer Conference

4 april 2021
Op woensdag 21 april wordt de Dutch Craft Beer Conference gehouden. Dit is normaliter een bijeenkomst voor leden van branche-vereniging Craft, de belangenvereniging voor Craft bierbrouwers. Door corona is deze meeting nu online en wordt opengesteld voor iedereen met een bovengemiddelde belangstelling voor bier. Wil je ook interessante sprekers horen en je bierkennis opvijzelen? Hou dan 21 april vrij  in je agenda.

De Dutch Craft Beer Conference is een conferentie waar brouwers van craftbier elkaar ontmoeten en informatie opdoen over bier, brouwen, duurzaamheid, marketing, verpakkingen en noem maar op. Corona maakt een fysieke meeting nog onmogelijk. Dus gaan de brouwers online. Het programma is dusdanig dat het ook voor bierliefhebbers interessant is. Het programma duurt van 9 tot 17 uur, maar jij bepaalt natuurlijk zelf, wanneer je wel en niet deelneemt aan de live-stream.

Pete Brown

Het volledige programma van de Dutch Craft Beer Challenge vind je op de website van Craft. Een van de hoogtepunten in het programma is zonder meer de lezing van de Britse bierschrijver Pete Brown. Hij is een oud-reclameman en kan als geen ander schrijven en vertellen over bier en de bierwereld. Pete Brown staat niet bekend als politicus en neemt nooit een blad voor de mond. Hij zegt precies wat hij ervan vindt. Mede daardoor is hij een van de bekendste bierschrijvers ter wereld.

Sprekers en sessies

Behalve Pete Brown zijn er veel meer sprekers. Wat dacht je van Lucie Wigboldus, directeur van de Nederlandse Brouwers, Koen Overeem van Rock City Brewing en Steven van den Berg, brouwmeester bij Gulpener Bierbrouwerij. Daarnaast zijn er diverse zogenaamde break out-sessies. Dit zijn workshops die wat dieper op onderwerpen ingaan. Er lopen meerdere sessies naast elkaar, zodat je een keuze moet maken welk onderwerp je het meest interessant vindt. De dag vol informatie wordt op een luchtige manier afgesloten met een pubquiz.

Bierkennis

Het volledige programma vind je op de website van Craft. Hier kun je je ook aanmelden. Toegang tot de livestream kost € 25,-. Voor dat bedrag heb je op 21 april van 9 tot 17 uur toegang tot de conferentie en ben je aan het eind van de dag een flinke dosis bierkennis rijker.