Drie biertips om warm te blijven

5 januari 2021
Kou, natte sneeuw, donker. Haardje aan en tijd voor een lekker glas bier. Een stevig bier waarvan je warm wordt van binnen. Bierista heeft drie tips voor je, waarmee je er wel even warmpjes bijzit!

Onze eerste tip is Brouwersnös Zwaar Geschut van Brouwersnös. Dat klinkt bijna als het Kanon van Grolsch en er zijn zeker wat overeenkomsten tussen deze twee kneiters. Zwaar Geschut heeft liefst 10,5% alcohol. Het is een zware, ietwat zoete Quadrupel, die - heel fijn - niet zo plakkerig maar daardoor wel gevaarlijk doordrinkbaar is. Je proeft de gebrande tonen, karamel en een vleugje chocolade. Na elke slok blaas je de ijsbloemen van de ramen.

Hoptimist

De tweede tip is van een heel andere orde. Hou je van hop, dan is deze kanjer iets voor jou. Bronckhorster Hoptimist sleept je door deze grauwe dagen. Liefst 9,5% doet menig Tripel verbleken. De Hoptimist is echter geen Tripel maar een Imperial India Pale Ale, een bier die je laat klappertanden, niet van de kou, maar van de immense hoeveelheid hop die de brouwer heeft gebruikt. Een aanrader voor echte hopheads, zo vinden ook de Bierista's die dit bier een 8,1 geven!

vandeStreek

De derde suggestie heeft rustig op dronk mogen komen in de brouwerij aan de Ontariodreef in Utrecht. VandeStreek 3565BC Bowmore Barrel Aged heeft gerijpt op whiskyvaten van Bowmore. Dat zorgt voor een smaakexplosie waar je u tegen zegt. Met 11,2% alcohol kun je deze Imperial Porter rustig zonder handschoenen beetpakken. Huilen van geluk, dit bier dat zo lekker wegnipt voor de haard met een lekker kaasje erbij. De dikke 8,2 die Bierista's aan dit bier geven is een regelrecht koopadvies voor bierliefhebbers die wel tegen een stootje kunnen!