De Molen en Bronckhorster Brewing Company brouwen samen

31 augustus 2019
Toen Bronckhorster Brewing Company nog geen eigen ketels had, brouwde Steve Gammage zijn bieren in de ketels van De Molen in Bodegraven. Menno Olivier en Steve Gammage zijn al jarenlang dikke maatjes. Het moest er dus eens van komen: een collab. Ondanks kwam Steve en zoon Raymon naar Bodegraven om samen met Menno iets bijzonders te brouwen.

Brouwerij De Molen heeft wereldfaam verworven met zijn eigenzinnige bieren. Bronckhorster Brewing Company behaalde gouden medailles op prestigieuze concours van Tokio tot Dublin en van Londen tot Brussel. Wat krijg je als je de brouwers opsluit in een brouwerij. Een ding is zeker: dat wordt geen alcoholvrij bier. "Het wordt een Black Barley Wine", aldus Raymon Gammage. "Een bier met een zeer stevig alcoholpercentage." Veel meer wil hij op dit moment nog niet kwijt.

Houten vaten

Het duurt nog een paar weken voordat we het bier kunnen proeven. Zowel brouwerij De Molen als Bronckhorster Brewing Company doen veel met houten vaten. Het zou ons zeker niet verbazen als een deel van dit bier op bijzondere vaten mag rijpen. "Dat zou zo maar kunnen. Heb nog maar even geduld." Meer dan dat laat Raymon op dit moment nog niet los.
Raymon Gammege, Menno Olivier en Steve Gammage hebben samen wat moois gebrouwen.