De Molen Bok & Poot uitgelicht

17 november 2022
Het is herfst. De bladeren kleuren, de gure wind steekt de kop op en de kachel gaat aan. Al is dat laatste bijna niet meer te betalen. Gelukkig is er nog bier. Onlangs liepen we een Bockbier van De Molen tegen het lijf. En dat is er wel eentje om even stil bij te blijven staan.

Allereerst is het al best opvallend dat Brouwerij De Molen met een Bockbier komt. De grondleggers van de brouwerij hebben zich nooit aan deze bierstijl gewaagd. Nu De Molen is overgenomen door Swinkels Family Brewers wordt deze commercieel interessante bierstijl omarmd. Een goed idee of niet?

Cacao

We gaan De Molen Bok & Poot proeven. Bij het inschenken zien we een roodbruin bier met een romige schuimkraag. Het zou zo maar een Bockbier kunnen zijn. Dan de aroma's. Dat is pure cacao, chocolade. Het doet me denken aan de gele pakken Nesquick. Een romige, volle geur met cacao.

Marshmallows

In de smaak kunnen we amandel, chocolade en karamel tegenkomen volgens de smaakomschrijving van dit bier. Chocolade? Jazeker! Karamel? Ja! Amandel? Oeh, dan heb je wel verbeeldingskracht nodig. Ook de smaak is cacao, weer de Nesquick-cacao in combinatie met marshmallows. Ongelofelijk zoet, cacao-achtig, heerlijk om een glas te drinken, maar dat hou je niet de hele avond vol. Het bier heeft een dik en vol mondgevoel en dat ondanks de 6,3% alcohol.

Coupe noisette

De Molen Bok & Poot is een Bockbier maar dan anders. Het  is romig zoet en het lijkt de perfecte combinatie met coupe noisette. Wellicht een idee voor de komende feestdagen. Bierista weten dit bier ook te waarderen. Ook zij omschrijven de cacaosmaak als nadrukkelijk aanwezig. Een gemiddelde waardering van een 7,3 is echt een prachtig cijfer. Daarmee rammelt het bier aan de poorten van de Beste Bockbier Top 10. De Molen Bok & Bier is verkrijgbaar bij veel supermarkten en de betere slijterijen en natuurlijk in de webshop van De Molen.