Brouwersnos heeft de zomer in de bol

8 juli 2022
Brouwersnös komt elk seizoen met een nieuw bier. Vorig jaar zomer scoorde de brouwerij uit Groenlo met de Brouwersnös Witte Weissen. Dit jaar is het zomerbier een tikje donkerder van kleur.

Het speciale zomerbier is de Brouwersnös D'ran tis Zomer. Deze verfrissende doordrinker is een Amber Weizen van 5,5%. Dit donkergouden bier is gebrouwen met tarwe- en gerstemout. Er is een typische Weizengist gebruikt. Dat proef je aan het vleugje kruidnagel en de zoete banaanaroma's. Een heerlijk bier voor zomerse dagen en zomerse activiteiten, zoals barbecuen of even bijkomen aan de rand van het zwembad.

Achterhoek

Brouwersnös is gevestigd in het Achterhoekse stadje Groenlo. Als er een woord is dat typisch Achterhoeks is, dan is het wel 'D'ran!'. Het staat voor mouwen opstropen, niet lullen maar poetsen, niet klagen. D'ran tis zomer is dus een aanmoediging om te genieten van een goed glas bier, heerlijk in de zomerzon. Nergens smaakt dit bier beter dan aan de bron. Ben je nog nooit bij Brouwersnös geweest? Dan is dit een aanrader voor een leuke dagtrip of een weekendje weg. Doe een rondleiding en geniet in het Proeflokaal naast de brouwerij van eerlijk Achterhoekse eten, inclusief Achterhoekse gastvrijheid en inderdaad ... de allerbeste bieren van Groenlo en verre omstreken!

Verkrijgbaarheid

De bieren van Brouwersnös vind je in steeds meer supermarkten door heel Nederland. Check het bierschap van Jumbo maar eens. In de Achterhoek zijn de bieren in vrijwel elke supermarkt en slijterij te vinden. Natuurlijk kun je ook in de webshop van de brouwerij bestellen. Wij tippen Brouwersnös Mooien Muiter, Brouwersnös Ne Toffen en Brouwersnös Zwaar Geschut.