BrewDog strooit nog kwistiger met hop

18 september 2020
BrewDog heeft er zin! De Schotse brouwerij heeft het recept van de Punk IPA verbeterd. Nog meer hop! Ook worden de spotlights gericht op een tweetal andere BrewDog-bieren en komt er in oktober een nieuw bier op de markt.

Komend najaar worden de spotlights onder meer gericht op BrewDog Double Punk IPA. Dit kun je gerust zien als de grote broer van BrewDog Punk IPA. Double Punk IPA is een krachtige fruitexplosie vol citrusfruit. En met 8,2% alcohol is dit beslist geen fijne doordrinker.

Triple Hazy IPA

Het kan nog zwaarder ... BrewDog Triple Hazy IPA is 'de eindevolutie' van Brewdog Hazy Jane. Al merken ze bij importeur Bier & cO terecht op: 'Bij BrewDog weet je het maar nooit'. Triple Hazy Jane zit in een blik van 44cl. Deze New England IPA heeft een fluwelen mondgevoel en barst uit zijn voegen van de hoparoma's. Perzik, mango, abrikoos en zelfs dennennaalden. Triple Hazy heeft het allemaal.

Nieuw: Layer Cake

Vanaf oktober kun je de Brew~Dog Layer Cake verwachten. Dit is een marshmallow & chocolate Stout met een fluweelachtig, romig mondgevoel. De naam doet het al vermoeden. Dit is een bier vol aroma's van chocolade, cacao, marshmallow en vanille. Met 7% valt het alcoholpercentage van dit 'vullende' bier nog wel mee.

BrewDog Punk IPA

Tot slot het nieuws waar we dit bericht mee begonnen. Het recept van BrewDog Punk IPA is vernieuwd. Er wordt nog meer hop gebruikt bij het dryhoppen. Het was 500 gram per 100 liter. Nu is het 700 gram. Trots wordt erbij vermeld dat ondanks de stijging van de kosten - hop is best prijzig - het bier niet in prijs wordt verhoogd. Verlaagd is het alcoholpercentage. Dat was 5,6%, maar is nu teruggebracht tot 5,4%. Op tap krijgt dit bier 5,2%. Het alcoholpercentage is verlaagd door een aanpassing in het gistingsproces. Deze wijziging zorgt ervoor dat de hoparoma's nog meer kunnen shinen in deze moderne klassieker.