Biertips voor een lekker weekend

13 maart 2021
De bierkenners uit de Bierista Biercommnity schrijven dagelijks verse expert-reviews over bieren die zij aanbeleven. De redactie maakt wekelijks een selectie van drie bieren die garant staan voor genietenmomenten, al dan niet in goed gezelschap.

Het eerste bier dat we uitlichten is eigenlijk een heel onopvallend bier. Hertog Jan Karakter is een prachtig ingetogen bier met een fijnzinnig en zacht moutkarakter. Het bier is opvallend, omdat de Hertog Jan Tripel en zeker ook de Hertog Jan Grand Prestige altijd veel aandacht krijgen. Daardoor blijft Hertog Jan Karakter wat op de achtergrond. Dat siert dit bier, maar als je een 7,4 krijgt van de immer kritische Bierista Community mag je best eens de schijnwerpers opeisen.

Uiltje James Blonde

Veel brouwerijen werken samen en brouwen samen bier. Onlangs deden Uiltje Brewing Company en Bronckhorster Brewing Company een zogenaamde collab. Het resultaat is de Uiltje James Blonde, een hoppige variant op de Bronckhorster James Blond. De Uiltje James Blonde is een zogenaamde Brut IPA, een verfrissend bier van 6,5% met karakteristieke aroma's van gin tonic. Die aroma's zijn niet overheersen maar zijn een echte meerwaarde. Dit smaakvolle en vooral verrassende bier wordt gewaardeerd met een hele dikke 8,2.

Ook zin in wat lekkers?!

Brewdog Elvis Juice

"Een lekker fris bier met veel hop en duidelijke aroma's van grapefruit, mandarijn en citrusfruit", zo luidt een deel van de expert-review van een van de Bierista's die Brewdog Elvis Juice op de proeftafel heeft gehad. Dit bier heeft 6,5% alcohol en barst van de fruitige tonen. Op de juiste temperatuur - zo'n graadje of 6 - drinkt dit bier heerlijk weg. Een heerlijk bier voor op een zaterdagmiddag en straks op het terras in het zonnetje. Ook bij de barbecue is dit een prima bier. Een 7,9 is de gemiddelde waardering van onze Bierista's.

Profiteer nu van 20% korting!