Wie wordt de Bierspecialist in de Horeca 2019?

12 juni 2019
Het horecavakblad Entree Magazine houdt binnenkort de verkiezing 'Bierspecialist in de horeca 2019'. Ben jij de man of vrouw die gasten een optimale bierbeleving biedt? Zet jij bier letterlijk en figuurlijk op de kaart in de horeca? Heb jij de hop-factor? Geef je dan op en wie weet sta jij straks op het podium in een bomvol Theater Amsterdam.

De verkiezing is een initiatief van Entree Magazine en wordt mede mogelijk gemaakt door Mise en Place. Doel van de verkiezing is om de kennis en kunde op het gebied van bier achter de bar op een hoger niveau te krijgen. Heb je bierkennis en weet je die ook goed over te dragen op collega’s en gasten? Leer jij gasten nieuwe smaken kennen? Kom je met verrassende alternatieven als het bier dat ze willen drinken niet op je kaart staat? Heb je mooie suggesties bij het gerecht dat ze kiezen? Dan wil de vakjury graag kennis met je maken!

Inschrijven

Na je aanmelding wordt gecheckt of je aan alle criteria voldoet. Is dat het geval, dan word je uitgenodigd op woensdagochtend 25 september op de beurs Gastvrij Rotterdam voor een theoretische toets. De beste 20 kandidaten gaan naar ronde 2 op woensdagmiddag voor praktische proeven op vijf deelgebieden. Alle twintig kandidaten winnen sowieso een masterclass van Fiona de Lange. De beste tien kandidaten gaan door naar de challenge aan het eind van de middag. De vijf kandidaten die overblijven zijn genomineerd voor de titel 'Bierspecialist in de Horeca 2019' en krijgen een bezoek van de jury. Op 25 november horen zij tijdens de Entree Awards in Theater Amsterdam wie de titel wint.

Prijzenpot

De winnaar maakt onder andere een trip naar het Oktoberfest in München. Ook is de winnaar jurylid bij de verkiezing in 2020. De titel 'Bierspecialist in de Horeca 2019' is een eer die niet alleen afstraalt op jou als winnaar, maar ook op de horecazaak waar je werkt! Een oorkonde en een award zijn de bewijzen dat je de hop-factor hebt. Belangrijker nog is dat jij degene bent die bier binnen de horeca de positie geeft die het verdient!

Hoe doe je mee?

Stuur voor 1 juli een mail naar kcvb@servicecenter4h.com met de volgende gegevens:

• NAW-gegevens (incl. evt. LinkedInprofiel)
• Geslacht/leeftijd
• Telefoon/email
• Horecazaak (inclusief website)
• Relevante werkervaring (minimaal 3 jaar in horeca)
• Aantal bierstijlen op de kaart (pdf meesturen)
• Bron van bierkennis (opleiding/ervaring)
• Motivatie: waarom wil je de Bierspecialist in de Horeca 2019 worden? En waarom vind je dat je de titel verdient?

Ken je een collega die jij een echte specialist vindt? Moedig hem of haar dan aan om mee te doen. De inschrijving sluit op 1 juli 2019.

De jury

De jury bestaat uit de volgende bierdeskundigen:
Arvid Bergström
(Proef Bier, biersommelier)
Charles van Goch (Mise en Place, KCVB)
Puck Kerkhoven (foodjournalist, auteur)
Fiona de Lange (biersommelier, cicerone, zytholoog, auteur)
Gerard Molenaar (Entree Magazine)
Alain Schepers
(Bierista, biersommelier)
Fedor Vogel (Bier! Magazine)
Pepijn van der Waa (Brewtaste, Nederlands Kampioen biersommelier)