Bierista's Danielle en Nick gaan hop plukken bij Gulpener

29 augustus 2019
Bierista's Danielle Schrier en Nick Los zijn er bij als volgens de traditie de Gulpener hop wordt geoogst op de tweede zondag van september. De twee gelukkigen mogen samen met een partner, vriend of vriendin zelf hop plukken. Een bijzondere ervaring waarbij bier en een barbecue ervoor zorgen dat het extra aangenaam is.

In traditionele hoplanden is de oogst een bijzondere periode in het jaar. Zeker als de laatste hop van het land is gehaald. Dan is het tijd voor een feestje. Gulpener heeft sinds jaren eigen hopvelden in Reijmerstok, op een steenworp afstand van de brouwerij. Met het speciale Gulpener Hopfest bouwt de Limburgse brouwer aan een stukje biercultuur in Nederland.

Bier van verse hop

Het Gulpener Hopfest is een evenement met tal van activiteiten. Alles over het het Gulpener Hopfest, dat gehouden wordt op zondag 8 september lees je in dit artikel dat we eerder publiceerden op Bierista. De hop wordt gebruikt om Gulpener bier mee te brouwen. Met de kakelverse hop wordt jaarlijks een speciaal bier gebrouwen, Dat gaat ook dit jaar gebeuren. Over wat voor bier dat gaat worden wil brouwer Steven nog niet teveel kwijt.

Bierista's - mensen die de Bierista Bieropleiding met succes hebben afgerond - hebben regelmatig een streepje voor. Ze krijgen kortingen bij aankoop van bieren, ze kunnen gratis deelnemen aan brouwerijbezoeken en proeverijen. Voor het Gulpener Hopfest waren er bijzondere plekken te verdienen om de hopoogst van zeer nabij mee te maken. Danielle en Nick gaan dit dus beleven op zondag 8 september.