Ook Bierista loopt Dam-tot-Damloop voor KiKa

28 juli 2019
Elk jaar wordt er een speciaal bier gebrouwen voor KiKa. Dit jaar brouwt Grolsch een Honing Weizen. De opbrengst gaat naar de strijd tegen kinderkanker. Om dit goede doel sportieve ondersteuning te geven loopt een team in september de Dam-tot-Dam Loop in Amsterdam. In het team zitten onder onder Marc Jansen, meesterbrouwer bij Grolsch, Gaius Voûte, voorzitter van de Stichting Geniet & Geef en directeur van Bier & cO. Natuurlijk steunt Bierista dit goede doel en daarom loopt Alain Schepers, oprichter van Bierista, ook de 10 Engelse mijlen.

Het bier dat Grolsch brouwt voor Geniet & Geef is een Honing Weizen met 5,3% alcohol. Brouwmeester Marc Jansen heeft verschillende testbrouwsels gemaakt en is uitermate te spreken over het eindresultaat. "Het is precies wat de naam doet vermoeden. Het is een verfrissend bier, een typische Weizen met een zachte, subtiele honingsmaak." Het is dit jaar voor de zevende keer dat er een dergelijk bier voor KiKa wordt gebrouwen. De lancering is op donderdag 5 september.

Meer informatie over het initiatief Geniet & Geef en het speciale bier lees je hier.

Stichting Kika

Kanker is een verschrikkelijke ziekte. KiKa vecht tegen deze nare ziekte bij kinderen. Verwacht wordt dat de verkoop van het bier een vet bedrag gaat opleveren voor KiKa. Maar  geld voor onderzoek is er nooit genoeg. Daarom heeft Grolsch een team van bierminnende hardlopers bijeen gebrachtvoor de Dam-tot-Dam Loop. Alle deelnemers kunnen gesponsord worden en de opbrengst gaat direct naar de Stichting KiKa. Lever jij ook een bijdrage?