Bier Butler Vrijdag - Maximus Saison 5 met tzatziki

9 juli 2021
De beste bierpairings krijg je wekelijks voorgeschoteld door de Bier Butler in samenwerking met Bierista. Op Bier Butler Vrijdag hebben we steeds een heerlijke combi voor je. Hopelijk vind je de pairing zo sprekend en verrassend dat je zelf op zoek gaat naar andere verbluffende combinaties.

Het pairen van bier met een gerecht is echt niet moeilijk. Met een aantal basisbeginselen op zak kun jij al aan de slag. In de online cursus Bier en Spijs hebben we al die uitgangspunten overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo leer je stap voor stap succesvolle pairings te maken. En natuurlijk doen wij er ook wat huiswerk bij: een bierpack met 10 verschillende bieren, waarmee jij lekker aan de slag kunt!

Tzatziki

Een beetje zomers vakantiegevoel. Dat krijg je toch als je tzatziki bereidt? Een heerlijk fris gerecht uit Griekenland dat eigenlijk altijd goed is. Moeilijk om te maken? Nee joh, natuurlijk niet. Je hoeft echt geen sterrenkok te zijn om de bierpairings van de Bier Butler te maken. Sterker nog, de Bier Butler houdt het graag simpel en eenvoudig.

Saison

War smaakt er goed bij de verfrissende tzatziki? Neem een Saison, een regelrechte dorstlesser met veelal fruitige en kruidige aroma's en een droge afdronk. De meeste Saisons gaan uitstekend samen met deze Griekse lekkernij. De Bier Butler geeft voor dit gerecht voorrang aan de Saison van de Utrechtse Brouwerij Maximus. Je kunt natuurlijk ook altijd een andere Saison proberen.