Bier Butler Vrijdag - Knoflookgarnalen met Oedipus Mannenliefde

13 augustus 2021
Het weekend staat voor de deur. Tijd om even stoom af te blazen en lekker te genieten. Zoals elke vrijdag hebben de gratis app Bier Butler en Bierista weer een makkelijk te bereiden maar o zo lekker bierpairing voor je in petto. Dit weekend staan er pittige knoflookgarnalen op het menu. Uiteraard hebben de biersommeliers daar een bijpassend bier bij gevonden.

Als je niet te zwaar en toch een beetje culinair wilt tafelen zijn garnalen een goed idee. Ze vergen maar weinig bereidingstijd, zijn licht, smaakvol en gezond. We hebben voor dit gerecht de garnalen wel een beetje aangekleed. We hebben overladen met knoflook en lekker pittig gemaakt. En juist die pittigheid matcht geweldig met het bijpassende bier.

Oedipus Mannenliefde

De Amsterdamse brouwerij Oedipus Brewing heeft tal van toppers gebrouwen. Oedipus Thai Thai Tripel is een feest en een blik op de website toont al die andere topbieren. Voor dit gerecht hebben we gekozen voor Oedipus Mannenlefde, een fruitige Saison met een droge afdronk. Een echt dorstlesser met krachtige aroma's van citrusfruit, die mooi aansluiten op de garnalen. Na elke slok verlang je direct naar de volgende.

Gratis app

Vind je het combineren van bier en spijs ook leuk? Download dan in ieder geval de gratis Bier Butler app. Ook leuk om de Facebook-pagina van de Bier Butler te volgen. Zo krijg je elke keer lekker inspiratie op een presenteerblaadje aangereikt. Wil je meer leren over bier en spijs, dan is de cursus Bier en Spijs wat voor jou. Wil je echt alles weten over bier? Doe dan de Bierista Bieropleiding en haal je officiële bierdiploma.