Bier Butler Vrijdag: Couscous met kabeljauw en Gulpener Korenwolf

11 juni 2021
Zorg dat je dit weekend een Gulpener Korenwolf in je koelkast hebt staan. Maak daarbij bijgaande couscous met gegrilde kabeljauw. Deze combinatie laat de engelen zingen. Weer zo'n prachtige bierpairing, aangeboden door Bierista op Bier Butler Vrijdag.

Bier en gerechten met elkaar combineren. Het wordt steeds populairder. Als rasechte bierliefhebber heb je het vast wel eens geprobeerd. Heb jij al 'matches in heaven' gevonden? Bierista en de gratis app Bier Butler hebben er weer een voor je. Zoals elke vrijdag is het ook nu Bier Butler Vrijdag. Met een niet te moeilijk recept en een bijpassend bier zetten we de deur wagenwijd open om lekker te genieten.

Eenvoudig en gezond

We zijn wel van het verantwoord genieten. 'Vet en veul' is soms ok, maar we zijn toch meer van bescheiden hoeveelheden en het mag ook best verantwoord zijn. Daarom zijn we blij met deze combinatie. Een heerlijk couscous met gegrilde groenten en gegrilde kabeljauw. Een eenvoudig en gezond gerecht, heerlijk en licht verteerbaar, dus ideaal voor zomerse dagen.

Gulpener Korenwolf

Bij een fris gerecht met een niet te hoge smaakintensiteit, kiezen we een bier met dezelfde kenmerken. Gulpener Korenwolf is een fris vier-granen Witbier gebrouwen met veel tarwe, dat zorgt voor een fijn zuurtje dat samen met het koolzuur het verfrissende karakter geeft. Er is ook een beetje vlierbloesem mee de brouwketel in gegaan en dat proef je heel subtiel. Dat maakt dit Witbier net even anders dan veel soortgenoten. Gulpener Korenwolf is een Nederlandse klassieker, die door de Bierista Community wordt gewaardeerd met een 7,2.

Bier Butler app

Vind je het leuk om bier en spijs met elkaar te combineren en word je graag geïnspireerd? Download dan de Bier Butler app. Deze is gratis. Je hebt dan altijd je eigen Bier Butler binnen handbereik. De Bier Butler vertelt je precies welke gerechten passen bij welke bieren en andersom. Onder de knop 'Inspiratie' vind je tientallen recepten van gerechten die je makkelijk zelf kunt maken. Net als dit gerecht zijn al die inspiratiegerechten voorzien van een bijpassend bieradvies. Wil je meer leren over bier en bierpairings? Meld je dan nu aan voor de Bierista Bieropleiding. Nu tijdelijk met 20% korting.