Bier Butler Vrijdag: Brugse Zot Blond met Pasta Pesto

19 februari 2021
Wat dacht je van een heerlijke Pasta Pesto met daarbij een gouden klassieker: Brugse Zot Blond. Het is Bier Butler Vrijdag en dus kun je hier weer een heerlijke bier-spijs combinatie verwachten, samengesteld door de bekendste biersommeliers van Nederland.

Elke vrijdag biedt de Bier Butler in samenwerking met Bierista Bieropleidingen een inspirerende bier-spijs combinatie aan. Je krijgt er het recept bij, zodat je zelf aan de slag. Zo wordt je weekend nog lekkerder. Vandaag hebben we een smaakvolle Pasta Pesto met een klassiek Belgisch bier, de Brugse Zot Blond.

Brugse Zot Blond

Wie kent dit bier niet? Brugse Zot Blond, een klassieke Belgische Blond van 6%, gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge. De aroma's van dit frisse zachtzoete bier vormen een hemelse combinatie met vele gerechten, maar deze Pasta Pesto in het bijzonder. Brugse Zot Blond is een alom geliefd bier, beoordeeld met gemiddeld een 7,5 door de Bierista Community. Met zo'n rapportcijfer staat deze Blond uiteraard in de Top 10 Beste Blond Bieren.

Biersommelier

De fijne combinaties die je terugvindt in de gratis Bier Butler app zijn samengesteld door de bekendste biersommeliers van Nederland. Een biersommelier is een specialist op het gebied van het samenbrengen van bier en gerechten. In de gratis app staan duizenden verschillende ideeën en ook biedt de Bier Butler talloze inspirerende gerechten. Als je houdt van het combineren, like dan ook de Facebook-pagina van de Bier Butler. Dan zie je regelmatig smaakvolle combi's op je tijdlijn voorbij komen. Wil je zelf meer leren over hoe te combineren, dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou.