Bavaria Herfstbok 2020 rond en romig van de havermout

9 september 2020

Bavaria introduceert een nieuw concept: de Special Edition Herfstbok. Vanaf deze herfst lanceert de Brabantse brouwer ieder jaar een nieuwe Herfstbok, die enkel dat jaar te verkrijgen is.

Geen enkele oogst is hetzelfde. Reden voor Bavaria om de consument vanaf nu elk jaar te verrassen met een unieke herfstbok. Een Bockbier specifiek gebrouwen voor dat jaar, steeds met een verrassend ingrediënt of mooie moutkeuzes. Bavaria Herfstbok 2020 bijt het spits af, met havermout als aanvulling op de vijf standaard soorten mout. Het resultaat: een toegankelijk seizoensbier, met een subtiele hint van havermout en een soepele, bittere afdronk. De Herfstbok 2020 is vanaf nu te verkrijgen in de supermarkt en dit najaar in horecagelegenheden.  

De kracht van mout

Bavaria is de enige bierbrouwer in Nederland met een eigen mouterij op het brouwerijterrein. De brouwer en mouter kunnen daardoor optimaal samenwerken en elkaar continu versterken. Dit unieke samenwerkingsverband resulteert in veelzijdige combinaties, waarbij de toevoeging van havermout in dit geval zorgt een warme, subtiele geur met tonen van karamel en rijp fruit. De smaak is lichtzoet, met het subtiele van havermout op de voorgrond en geroosterde mout en rood fruit op de achtergrond. Herfstbok 2020 zet de toon voor de komende jaren, waarin steeds een ander ingrediënt de hoofdrol zal spelen, geheel passend bij de oogst van het seizoen.  

Romige rondheid

Meesterbrouwer Emiel Hendrikx: “Bij de overgang naar de herfst, waarbij de temperaturen dalen en de bladeren verkleuren, hoort de verschuiving naar wat robuustere bieren zoals Bockbier. Vanaf dit jaar gaan we ons Bavaria Bockbier jaarlijks een eigen signatuur meegeven. Bockbier kent een lange historie die we zeker respecteren, dus wijzigen we niets aan de basis: het blijft een volmout bier met een klassieke ondergist. De mouten en de hoppen maken echt de bok, dus ook bij deze special edition. Om te blijven verrassen, geven we het Bockbier vanaf nu elk jaar een leuke twist. De special edition 2020 is gebrouwen met havermout, naast de traditionele vijf gebruikte moutsoorten. Dit geeft het bier een extra dimensie: het zorgt voor een subtiele kruidige en moutige geur. In smaak geeft het een zachte, bijna romige rondheid. De havermout zorgt voor een perfect huwelijk met de vijf andere gebruikte mouten.”