Amerikanen maken kennis met zure bieren

15 juni 2020
Sour en wild-fermented ales zijn nu de snelst groeiende stijl van ambachtelijk bier in de VS. het Amerikaannse Dogfish Head en het Belgische Rodenbach produceerden en perfectioneerden deze reeds lang voordat ze als 'cool' werden beschouwd.

Sinds de opstart in 1821 werden de bieren van de Roeselaarse brouwer al meer dan honderd keer bekroond op internationale bierconcours. Sinds de jaren negentig mag de brouwerij zich een echt prijsbeest noemen met 2017 als een echt succesjaar, met zeventien erkenningen. 

Wedstrijden

“Vroeger waren er amper competities. Sinds de opkomst van de 'ambachtelijke bieren' in de Verenigde Staten willen de Amerikanen zich meten met Europese brouwers”, weet Rudi Gequire van Rodenbach,  "wij kiezen bewust niet de minste competities en doen mee aan wedstrijden in heel de wereld, van Amerika tot Australië. Zo nemen wij deel aan de  World Beer Cup en de World Beer Awards."

Geheim

"Het is een goed bewaard geheim dat de zuurtegraadniveaus in een vlot drinkbaar zuur bier, zoals Rodenbach Classic, SeaQuench Ale en nu ook Vibrant P'Ocean de consument een heerlijke bierervaring bieden en heel verfrissend zijn", aldus Ghequire.

Collab

"Generaties Belgen weten dit en we zijn blij dat Amerikaanse consumenten nu ook de kans krijgen om te genieten van nog meer toegekende zure bieren van hoge kwaliteit. De samenwerking van DogfishHead met Rodenbach is zeker een onvergetelijke ervaring ik ben zo blij met de collab Vibrant P'Ocean", besluit Calagione.