Alcoholvrij bier vol in de spotlights

13 januari 2020
Alcoholvrij bier! Wat wordt daar de laatste weken wat over gezegd en geschreven. Je zou bijna denken dat alcoholhoudend bier niet meer bestaat. Gelukkig weten we wel beter. Maar wat jij eigenlijk over alcoholvrij bier?

Bierista heeft een speciale pagina die compleet is gewijd aan alcoholvrij bier. Hier vind je bijvoorbeeld de recensies over de nieuwste alcoholvrije bieren. Ook vind je op deze pagina allerlei handige informatie over bijvoorbeeld het brouwen van alcoholvrij bier.

Bier brouwen

Het brouwen van bier zonder alcohol kan op verschillende manieren. Zo kun je alcohol uit het bier filteren. Dat klinkt heel simpel, maar is best een ingewikkeld proces. Brugse Sportzot is hier een voorbeeld van. Ook kun je ervoor zorgen dat er geen alcohol ontstaat door het vergistingsproces op tijd te stoppen. Daardoor heeft vandeStreek bier Playground Alcoholvrije IPA geen alcohol. Vandaag de dag gebruiken brouwers vooral de destillatie-methode. Voorbeelden zijn Hertog Jan 0.0 en Heineken 0.0. Dit betekent dat er een gewoon alcoholhoudend bier wordt gebrouwen. Daarna wordt de alcohol er uit gehaald door middel van destillatie. Hierdoor verdwijnen er ook wat aroma's, maar die worden middels een ingewikkeld proces gescheiden van de alcohol en terug in het bier gestopt.

FAQ-pagina

Bovenstaand is een antwoord op de meest gestelde vraag over 0.0-bieren. Zo komen er vrijwel dagelijks meer vragen binnen over alcoholvrije bieren. Bijvoorbeeld: Hoe kan het dat er toch alcohol kan zitten in een alcoholvrij bier? En: Wat is het verschil tussen een alcoholarm en een alcoholvrij bier? En wat dacht je van 'Waarom is 0.0 bier zo in opmars?' Wil je antwoord op al deze vragen, check dan deze FAQ-pagina.

Expert-reviews

Denk jij nog steeds dat bieren zonder alcohol niet te hachelen zijn? Laat deze Alcoholvrij bier Top 10 je uit de droom helpen. Ook bieren zonder alcohol zijn tegenwoordig zeker ook de moeite waard. Niet alleen tijdens Dry January. Deze Top 10 is gebaseerd op de expert-reviews van meer dan 2200 gediplomeerde Bierista's. Zijn proeven bier en schrijven beoordelingen, waarmee iedere bierliefhebber zijn voordeel kan doen. Lijkt het je ook leuk om expert-reviews te schrijven en bierliefhebbers te adviseren? Doe dan de Bierista Bieropleiding en haal je officiële Bierdiploma.