150 Watt 'Beste bier van Nederland 2020'

14 mei 2020
150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven is gekozen tot 'Beste bier van Nederland 2020'. Deze titel wordt toegekend aan de overall-winnaar van de zesde editie van de Dutch Beer Challenge. Dit bier won de gouden medaille in de categorie ‘zwaar donker’ en was van alle gouden medailles dit jaar het bier met de meeste punten.
 
Het winnende bier is een Quadrupel, een zwaar donker bier. Niet alleen de jury van de Dutch Beer Challenge heeft een hoge pet op van dit bier. Dat geldt ook voor de bierkenners uit de Bierista community. Deze groep van gediplomeerde bierkenners waardeert de 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven met een 8,2. "Een voortreffelijke Quadrupel om eens goed voor te gaan zitten", zo luidt een van de commentaren, die exemplarisch is voor dit winnende bier.

Week van het NL Bier

Normaal gesproken zou de prestigieuze prijs de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2020 bekend gemaakt zijn tijdens de opening van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 14 mei. Aangezien de Week van het Nederlandse Bier vanwege de corona-crisis verplaatst is naar oktober, vond de bekendmaking plaats via een live stream.

Prijsuitreiking

Marco Philipsen, algemeen directeur van Mitra Drankenspeciaalzaken en hoofdsponsor van de Dutch Beer Challenge, maakte de winnaar bekend. Dat deed hij samen met Fedor Vogel, voorzitter van de stichting Dutch Beer Challenge. De prijs, het bijbehorende houten beeld, wordt later - tijdens de prijsuitreiking - overhandigd aan de brouwers van Stadsbrouwerij Eindhoven. Wanneer dit is hangt af van de versoepeling van de maatregelen in verband met corona.

Winnende bieren

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de Dutch Beer Challenge plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Hier vind je de uitslag van de Dutch Beer Challenge 2020 met de 81 winnende bieren.