7,0

Wicked Weed Silencio

Wicked Weed Brewing (1)

Wicked Weed Silencio is een Bourbon Barrel Aged Black Sour Ale Fermented met koffie en vanille.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.6%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Barrel Aged
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Gemengde gisting
7,0

Het oordeel van de Bierista's

Wicked Weed Silencio is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

7,0

Smaak

6,9

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Prima bier voor de zuur liefhebber die wil dat het ook op vat geweest is en rijpt met vanillebonen en koffie. Mogelijk in kloeke fles van 500 ml waar je als Zurista heel lang over kan doen. De niet liefhebber zal het met een zuur gezicht drinken alsof ie een uitgeperste citroen wegzet. Er is een mythisch verhaal aan deze sour verbonden over het bereiken van evenwicht in het bestaan. Dat lijkt met dit bier lastig, maar je vind het op het etiket. El Silencio is de naam van de gebruikte koffie."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.

6,9 Zicht Zwart (rode weerschijn), ondoorzichtig en ruim koolzuur. Matig beige en medium schuim, dat onmiddellijk weg bruist.

7,1 Neus Duidelijke maar apart soort barrel aged geur van de vatrijping, wat fraai hout en een idee van rood fruit.

7,0 Smaak Sterk zure maar ook zoetige smaak met vanille doorweven. Aanwezigheid van zurig rood fruit. Vanille dringt evenwel overal doorheen en voelt wat onprettig als boventoon. Geeft uiteindelijk wel iets romigs aan het geheel. Van de vermelde koffie komt praktisch niets direct terug in de smaak door de zure vloedgolf. Er lijkt gezocht naar balans, maar die is niet helemaal gevonden.

Spijssuggestie Zie 't meer als een solist, of combineer met producten/gerechten waar zure vruchten (bijvoorbeeld citroen/grapefruit) in voorkomen gecompenseerd door zoete inbreng. Even in de kookboeken of op -sites zoeken. Denk aan gekonfijte citroen.

La Trappe Puur frisse dorstlesser

La Trappe Puur is niet zo bekend als de grote broers La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel. Toch is dit biologische bier meer dan de moeite waard.

Verder lezen

Drie bieren om van te genieten

Bierista heeft weer drie bieren op een rijtje gezet, die je zeker eens gedronken wilt hebben. Warm aanbevolen deze IPA, Strong Ale en kruidge Tripel.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Roerei met cheddar en Tripel Karmeliet

Heb jij zin in een lekker weekend! Dat gaat op deze BierButler Vrijdag wel lukken met een roerei vergezeld door een Tripel Karmeliet.

Verder lezen

Bierverkoop gecrasht

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de bierverkoop in ons land ongekend is gedaald. Het aantal bierbrouwerijen is ondanks alles gestegen!

Verder lezen