Wabi sabi baird

Baird Wabi-Sabi Japan Pale Ale

6,1 (1 beoordeling)

Wabi Sabi van Baird Beers in Japan is een Pale Ale met een verrassend karakter. Het bier is gebrouwen met wasabi en groene thee. Een mooie verbastering van de herkenbare India Pale Ale stijl.

6.0%
Blond en Krachtig
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
33 cl
Terras, Haardvuur, Barbecue, Alleen, bij een boek, Bij het eten

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
6,1

Casper Meenink

Bier gebrouwen met wasabi en groene thee. Dat klinkt als een spannend reisje naar het verre oosten! Tijdens de reis door dit bier valt op dat de wasabi vooral in de geur erg nadrukkelijk aanwezig is, waardoor de hop minder ruimte krijgt dan deze verdient. Was dit iets verfijnder geweest, dan had het tot een mooi samenspel kunnen komen. In de smaak neemt de groene thee het stokje over van de wasabi, waardoor het bier een licht romig mondgevoel krijgt met een redelijk frisse body. Al met al niet gek, maar meer verfijning is wat mij betreft op z'n plaats.

Zicht 6,5

Licht amberkleurig, troebel bier met een vrij grove witte schuimkraag.

Neus 5,5

Onprettige indruk, mist verfijning... Wasabi en kruidigheid nemen het grootste deel van de geur voor hun rekening, waarbij de wasabi sterk lijkt te overheersen. Eenmaal hier doorheen geprikt komt ook een klein beetje hoppigheid (als een IPA) naar voren.

Smaak 6,3

De groene thee neemt hier het stokje over van de wasabi, en geeft een enigszins romig mondgevoel. Body redelijk fris en sprankelend. De afdronk is mooi zachtbitter en houdt niet erg lang aan.

Spijs suggestie

Sushi!
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket