Baird Brewing Company (10)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Bier gebrouwen met wasabi en groene thee. Dat klinkt als een spannend reisje naar het verre oosten! Tijdens de reis door dit bier valt op dat de wasabi vooral in de geur erg nadrukkelijk aanwezig is, waardoor de hop minder ruimte krijgt dan deze verdient. Was dit iets verfijnder geweest, dan had het tot een mooi samenspel kunnen komen. In de smaak neemt de groene thee het stokje over van de wasabi, waardoor het bier een licht romig mondgevoel krijgt met een redelijk frisse body. Al met al niet gek, maar meer verfijning is wat mij betreft op z'n plaats."
Casper Meenink