Bierista fles
6,9

Waardamse Tripel

Brouwerij Stokhove (2)

Waardamse Tripel is een Belgische stijl Tripel, kracht, zoet en boordevol smaak. Dit goudkleurige bier werd twee jaar achtereen verkozen tot het Beste Bier van het Brugs Bierfestival.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.6%
Categorie
Blond en Krachtig
Prijzen
Winaar Beste Bier Brugs Bierfestival 2014, 2015
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
6,9

Het oordeel van de Bierista's

Waardamse Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

7,0

Smaak

6,2

Zicht

7,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Licht tot medium bodied, een beetje waterig gevoel. Onder het gemiddelde."

spook

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

6,2 Zicht Enigzins troebelig goudkleurig bier met een mooie volle witte schuimkraag.

7,2 Neus Aroma van gist, lichr gekleurd fruit, zoetig, licht citrus, licht bloemige. Het bier ruikt zeker ook beetje moutig met geur van specifiek appel en perzik. Ergens lijkt het kruidige van koriander terug te komen.

7,0 Smaak Smaak is medium zoet, licht metaal, licht bloemige, fruitige, licht bittere afdronk. Zoetig als in de fruitigheid van sinaasappel, appel en perzik. Ook zeker een bepaalde bitterheid aan het einde.

Spijs suggestie Zou het zeker aanraden met een lekker stukje kip. Bereidingswijze maakt niet zoveel uit. Bij voorkeur een stukje kip uit de oven. Bereidt met bacom en het zoete van honing. Doe vooral niet te moeiijk. Kan zeker gecombineerd worden met bijvoorbeeld geitenkaas.