Waardamse dubbel
6,2

Waardamse Dubbel

Brouwerij Stokhove (2)

Waardamse Dubbel is een bier van hoge gisting. Schenk dit bier langzaam uit. Je kunt het gistdepot meeschenken of in de fles laten zitten. Het aroma zit vol met geuren van gebrande mout, gedroogde vruchten en chocolade.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Kip en gevogelte, Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
6,2

Het oordeel van de Bierista's

Waardamse Dubbel is beoordeeld met een gemiddelde van 6,2 door onze Bierista's

6,6

Smaak

7,5

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,2

"Het geeft bij meerdere slokken maar een iets-war dun gevoel en dus een lichte body. Het is niet bier wat me echt overtuigd als andere dubbels wel onmiddellijk doen. Welke onderscheidende smaken ze de er stubtiel ook tussendoor hebben. Meer dan gemiddeld koolzuur wat ik niet prettig vind drinken en de smaak aan het einde eindigt wat abrupt. In plaats van meer dubbels waarbij het langer blijft hangen die heerlijke nasmaak."

spook

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht Vind 't een iets watdiepe roodbruine kleur met beige kraag hebben bij 't inschenken.

7,4 Neus Je ruikt goed de aroma van geroosterde mout met een stubtiele en lichte caramel toets.

6,6 Smaak Je proeft dan ook zeer goed de gebrande mout en caramel op de rug. Toch merk ik ergens bij deze dubbel wel een lichte metallic smaak.

Spijs suggestie Zou het bier persoonlijk niet aanraden. Is een heel persoonlijk bier als je deze lekker vindt.