7,9

Uiltje Caution Kiwi Crossing

Uiltje Brewing Company (193)

Caution Kiwi Crossing van Uiltje Brewing in Haarlem is een strong ale naar Nieuw-Zeelandse normen. Kiwi in de naam wijst dus niet naar de vrucht. In dit bier zijn allerlei nieuwe Nieuw Zeelandse hoppen gebruikt zoals Kohatu, Waimea en Nelson Sauvin. Het maakt het bier er één voor de liefhebbers. Verwacht sinaasappel, mango, ananas, grapefruit, passievruchten en ga zo maar door!

Details

Bierstijl
Alcohol
9.1%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
IBU
50

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Uiltje Caution Kiwi Crossing is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,9

"Caution Kiwi Crossing van Uiltje. Een New Zealand Strong Ale met 9.1 % alcohol. Als Uiltje hebben ze vaak wel iets in de naamgeving met vogeltjes (in samenhang met het kwetsbare Uiltje model). Zo ook hier want met Kiwi is dus niet de vrucht bedoeld, maar kennelijk de van oorsprong in Nieuw-Zeeland voorkomende loopvogel Kiwi (snipstruis, stel je voor een kleine struisvogel met een lange snip). De kiwi vrucht (oorspronkelijk uit China) is door handel drijven ermee door Nieuw-Zeeland echter wel vernoemd naar deze nationale vogel van Nieuw-Zeeland. Wat moet ik hiermee als bierliefhebber? Wel ze willen kennelijk het diertje koesteren en beschermen (het is een zeldzame, bedreigde en schuwe nachtvogel zonder vleugels) met een veilige oversteekplaats, vandaar de waarschuwing Caution Kiwi Crossing. En wij steken graag veilig mee over. De naam Kiwi voor dit vogeltje komt van de kreet van het mannetje tijdens het paarseizoen. Wel, wij slaken een kreet van redelijke opwinding over dit biertje."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Amber, ondoorzichtig, koolzuur. Volle stabiele schuimkraag in gebroken wit en met een medium structuur.

7,0 Neus Niet nadrukkelijk, mout.

7,9 Smaak Enigszins bitterig van tropische fruitvermoedens en hoppigheid van onder meer Nelson Sauvin (vernoemd naar druivenras Sauvignon blanc). Het is even wennen, langzaam aan drinken, het bier ontwikkelt zich gaandeweg met wat bitter en zoet.

Spijssuggestie Lamskoteletten, fruit salades, yoghurtijs met scheutje olijfolie en slagroom.

Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

Ontdek de beste voorjaarsbieren via Bierista. Proef de lente op zijn best met Bax Bier Rokkenjager, St. Bernardus Wit en vandeStreek Zonnesteek.

Verder lezen

VandeStreek viert 10-jarig jubileum

Lees alles over hoe VandeStreek bier het 10-jarig jubileum viert met een feestweek en ontdek de nieuwe Celebration DIPA "Cheers to the next 10 years".

Verder lezen

Bier draait om kennis en beleving

Bier heeft een ziel en verdient het om met respect behandeld te worden. Kennis en beleving zijn daarbij onmisbaar.

Verder lezen

Proef de smaken van België

Bierista heeft een fantastisch bierpakket voor je geselecteerd. Twaalf bieren uit het bierland bij uitstek: België.

Verder lezen