Tempest Brewing Company (15)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Je zou kunnen denken als je naar het etiket op het oorspronkelijke flesje (en nu dus het ongezellige blikje) kijkt, waar een geheimzinnig (doden)masker c. q. doodskop op prijkt in het duister groenachtig oplichtend met (stekelige?) rode (peperige) accenten op de top dat dit bier iets magisch, tempelachtigs, maar ook een donkere kant heeft. Wat qua totaal beeld wel klopt. Qua bier een rake prestatie om vooral juist solo te genieten voor de volledige doorgronding. Hier lust je wel pap van (en dat kan met deze Mexicake erdoor, griesmeel bijvoorbeeld). Kan nog wel ter bevordering even bewaard worden op fles zou je zeggen, maar met een blikje is dat net even anders. Als het gaat om vatrijping is dit een meesterwerkje. De nasmaak geeft klein bitter, is iets droog en plakkerig, maar verwarmend in die ruwe (Schotse) wintertijd, waarin we allemaal doomed kunnen zijn."
Ton van der Koppel