Tempest Brewing Company (15)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Je zou kunnen denken als je naar het etiket op het oorspronkelijke flesje (en nu dus het ongezellige blikje) kijkt, waar een geheimzinnig (doden)masker c. q. doodskop op prijkt in het duister groenachtig oplichtend met (stekelige?) rode (peperige) accenten op de top dat dit bier iets magisch, tempelachtigs, maar ook een donkere kant heeft. Wat qua totaal beeld wel klopt. Qua bier een rake prestatie om vooral juist solo te genieten voor de volledige doorgronding. Hier lust je wel pap van (en dat kan met deze Mexicake erdoor, griesmeel bijvoorbeeld). Kan nog wel ter bevordering even bewaard worden op fles zou je zeggen, maar met een blikje is dat net even anders. Als het gaat om vatrijping is dit een meesterwerkje. De nasmaak geeft klein bitter, is iets droog en plakkerig, maar verwarmend in die ruwe (Schotse) wintertijd, waarin we allemaal doomed kunnen zijn."
Ton van der Koppel