Oatmeal Stout

Algemene kenmerken

Een zeer donker bier met geroosterde moutigheid en de karakteristieke vettige zoetheid van haver(mout). Door de haver vol van body en niet door toegevoegde lactose zoals bij een Milk Stout.

Uiterlijke kenmerken

Bruin tot zwart, met een vaste romige beige schuimkraag. Normaal helder maar kan een tweeschijn hebben.

Geurassociaties

Aroma van mild geroosterd graan, cacao, meestal met een zacht koffie-achtig karakter. Weinig fruitig en ten hoogste een zwak hoparoma. De haver kan ook in de geur doorkomen.

Smaak

Een zwak tot matig zoetige smaak met haver en geroosterd graan duidelijk aanwezig. Door de haver ontstaat een nootachtige, aardse smaak. Weinig hopbitter, vooral moutig. Weinig esters.

Basissmaak

(Mout)bitterig en zoetig tot zoet.

Body

Medium tot vol.

Mondgevoel

Viskeus, mondklevend, vettig door haver en matig tot veel koolzuur.

Nasmaak

Karamelachtig, droppig, (melk)chocolade.

Opmerkingen

Past tussen de Irish Dry Stout en Milk Stout in. Is zoeter dan de Irish Dry Stout maar droger dan de Milk Stout. De typische zachtheid en vettigheid van haver is goed waarneembaar. Oatmeal Stout doet wel wat denken aan koffie met room of melkchocolade.

Top 3 Oatmeal Stout

7,5

Fourpure Oatmeal Stout

Fourpure Brewing

Fourpure Oatmeal Stout is een zacht, donker en rijk bier. Geroosterde bitterheid, koffie en chocolade met een zijdezachte deken. Een vol en smakelijk bier met slechts 5,1% alcohol.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,4

Frontaal Billiard BBA

Brouwerij Frontaal

Billiard BBA is een Imperial Coffee Oatmeal Stout uit de Billiard-lijn van Brouwerij Frontaal in Breda. Dit bier is vol van smaak, zwart als de nacht en 4 maanden op Barton Bourbon vaten gerijpt. Koffie, maar dan bier!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

7,0

Oproer Oatmeal Stout

Oproer

Oproer Oatmeal Stout is een zwart bier gebrouwen met haver. Dit geeft dit toch al rijke bier een volmondig gevoel. De smaak zit vol gebrande bitterheid, koffie, chocolade en een vleugje anijs.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

De Leckere NEIPA is tijdelijk terug

De Leckere NEIPA was vorig jaar een geweldig succes. Nu is er opnieuw een brouwsel gemaakt. De Leckere NEIPA 2020 is een limited edition.

Verder lezen

Veel variatie in de Bierista BBQ Top 10

Het hele weekend is het lekker BBQ-weer. In de Bierista BBQ Top 10 vind je heel veel variatie aan bieren, dus voor ieder wat wils.

Verder lezen

Van trend naar blijvertje: bier op tafel

Combineer als een heuse chef of biersommelier, dankzij Lowlanders bier & foodpairing platform. Of schuif aan bij een van de speciale diners.

Verder lezen

Gouden momenten beleef je met bier

De Nederlandse Brouwers hebben een nieuwe TV-campagne gelanceerd om de horeca te steunen: 'Gouden momenten beleef je met bier'.

Verder lezen