Oatmeal Stout

Algemene kenmerken

Een zeer donker bier met geroosterde moutigheid en de karakteristieke vettige zoetheid van haver(mout). Door de haver vol van body en niet door toegevoegde lactose zoals bij een Milk Stout.

Uiterlijke kenmerken

Bruin tot zwart, met een vaste romige beige schuimkraag. Normaal helder maar kan een tweeschijn hebben.

Geurassociaties

Aroma van mild geroosterd graan, cacao, meestal met een zacht koffie-achtig karakter. Weinig fruitig en ten hoogste een zwak hoparoma. De haver kan ook in de geur doorkomen.

Smaak

Een zwak tot matig zoetige smaak met haver en geroosterd graan duidelijk aanwezig. Door de haver ontstaat een nootachtige, aardse smaak. Weinig hopbitter, vooral moutig. Weinig esters.

Basissmaak

(Mout)bitterig en zoetig tot zoet.

Body

Medium tot vol.

Mondgevoel

Viskeus, mondklevend, vettig door haver en matig tot veel koolzuur.

Nasmaak

Karamelachtig, droppig, (melk)chocolade.

Opmerkingen

Past tussen de Irish Dry Stout en Milk Stout in. Is zoeter dan de Irish Dry Stout maar droger dan de Milk Stout. De typische zachtheid en vettigheid van haver is goed waarneembaar. Oatmeal Stout doet wel wat denken aan koffie met room of melkchocolade.

Top 3 Oatmeal Stout

9,0

Kaapse Brouwers Gozer Bowmore Barrel Aged

Kaapse Brouwers

Gozer Bowmore Barrel Aged is een Double Oatmeal Imperial Stout. De Bowmore Barrel Aged versie van de ‘normale’ Gozer van de Kaapse Brouwers. Aroma's van vanille, hout en turf.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Fourpure Oatmeal Stout

Fourpure Brewing

Fourpure Oatmeal Stout is een zacht, donker en rijk bier. Geroosterde bitterheid, koffie en chocolade met een zijdezachte deken. Een vol en smakelijk bier met slechts 5,1% alcohol.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Nieuw
7,4

Stu Mostow WRCLW: Oatmeal Stout

Stu Mostow

Stu Mostow WRCLW: Oatmeal Stout is een donkere Oatmeal Stout. Het kan worden omschreven als een "licht bier onder de dark ones". Erg lekker en goed doordrinkbaar.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen

Nieuw - Maximus Monkey Python Brett Pale Ale

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet.

Verder lezen

Warm aanbevolen door Bierista's

De gediplomeerde bierkenners uit de community van Bierista schrijven wekelijks talloze expert-reviews, die jou helpen de juiste keuze te maken.

Verder lezen

De Black Box van de Flying Dutchman

Flying Dutchman heeft een vet pakket samengesteld met allemaal donkere bieren. De Black Box zit vol magie en zal je zeker verrassen.

Verder lezen