Mild

Mild is een bovengistend bier met weinig alcohol - tussen de 3,3 en 4,1%. Het bier is koper tot bruin en is heel bescheiden gehopt en bevat maar weinig koolzuur. De smaak is zoet en licht fruitig. Het bier was vroeger erg populair onder arbeiders. Door het lage alcoholpercentage kon je er veel van drinken.

Zicht

Dit koperen tot donkerbruine bier is vaak helder of heeft een lichte troebeling. Door de geringe hoeveelheid koolzuur is er nauwelijks schuim. Het weinig licht gekleurde schuim dat zich vormt blijft niet lang staan.

Geur

De aorma's worden grotendeels bepaald door de mout. Aroma's van graan, karamel zijn net zo gewoon als tonen van noten en een lichte gebrandheid, die wat aan toast doet denken. Een zekere fruitigheid mengt zich tussen deze moutgeuren.

Smaak

De smaak wordt net als de neus beheerst door de mout. Smaken van karamel, koffie, toast en noten vloeien mooi samen met de fruitige tonen, zoals rozijntjes.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 3,3 - 4,1% Kleur: 60-140 EBC Bitterheid: 18-30 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Pint Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Paddenstoelen, milde kaassoorten, tulband met donker fruit Bekende voorbeelden: Green King, Goose Island

Top 3 Mild

8,4

Oersoep Sunday Sessions

Oersoep

Oersoep Sunday Sessions is een Mild Dark Ale. Mild staat hier voor jong. Deze bierstijl is in de 17e eeuw ​​in Groot-Brittannië ontstaan. De Sunday Sessions van Oersoep is vrij moutig van smaak. Dit bier is op nitro afgevuld en bevat bijna geen koolzuur om de doordrinkbaarheid te vergroten. Een smaakexplosie van mokka, chocolade en koffie in deze special van de Utrechtse brouwerij.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

The Flying Dutchman brouwt beste stout en beste witbier van de wereld

Na het winnen van 7 awards op The World Beer Awards is de Flying Dutchman opnieuw in de prijzen gevallen.

Verder lezen

Grolsch zet nieuwe norm met kartonnen blikverpakking in bier

Koninklijke Grolsch zet met de introductie van de kartonnen TopClip een nieuwe norm in blikverpakking.

Verder lezen

World Cleanup Day 2021: Ruil je vuilniszak voor een Uiltje goodie bag!

Zaterdag 18 september stroopt Uiltje Brewing Company de mouwen op en vraagt vrienden en fans om te komen helpen bij het rapen van zwerfafval.

Verder lezen

Country Winner: Alfa Edel Pils beste pils ter wereld

De onafhankelijke jury heeft het Alfa Edel Pils als ''Country Winner' uitgeroepen tot Beste Pils van Nederland in de categorie ''Lager Classic Pils''.

Verder lezen