Mild

Mild is een bovengistend bier met weinig alcohol - tussen de 3,3 en 4,1%. Het bier is koper tot bruin en is heel bescheiden gehopt en bevat maar weinig koolzuur. De smaak is zoet en licht fruitig. Het bier was vroeger erg populair onder arbeiders. Door het lage alcoholpercentage kon je er veel van drinken.

Zicht

Dit koperen tot donkerbruine bier is vaak helder of heeft een lichte troebeling. Door de geringe hoeveelheid koolzuur is er nauwelijks schuim. Het weinig licht gekleurde schuim dat zich vormt blijft niet lang staan.

Geur

De aorma's worden grotendeels bepaald door de mout. Aroma's van graan, karamel zijn net zo gewoon als tonen van noten en een lichte gebrandheid, die wat aan toast doet denken. Een zekere fruitigheid mengt zich tussen deze moutgeuren.

Smaak

De smaak wordt net als de neus beheerst door de mout. Smaken van karamel, koffie, toast en noten vloeien mooi samen met de fruitige tonen, zoals rozijntjes.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 3,3 - 4,1% Kleur: 60-140 EBC Bitterheid: 18-30 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Pint Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Paddenstoelen, milde kaassoorten, tulband met donker fruit Bekende voorbeelden: Green King, Goose Island

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Mild

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen