Mild

Mild is een bovengistend bier met weinig alcohol - tussen de 3,3 en 4,1%. Het bier is koper tot bruin en is heel bescheiden gehopt en bevat maar weinig koolzuur. De smaak is zoet en licht fruitig. Het bier was vroeger erg populair onder arbeiders. Door het lage alcoholpercentage kon je er veel van drinken.

Zicht

Dit koperen tot donkerbruine bier is vaak helder of heeft een lichte troebeling. Door de geringe hoeveelheid koolzuur is er nauwelijks schuim. Het weinig licht gekleurde schuim dat zich vormt blijft niet lang staan.

Geur

De aorma's worden grotendeels bepaald door de mout. Aroma's van graan, karamel zijn net zo gewoon als tonen van noten en een lichte gebrandheid, die wat aan toast doet denken. Een zekere fruitigheid mengt zich tussen deze moutgeuren.

Smaak

De smaak wordt net als de neus beheerst door de mout. Smaken van karamel, koffie, toast en noten vloeien mooi samen met de fruitige tonen, zoals rozijntjes.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 3,3 - 4,1% Kleur: 60-140 EBC Bitterheid: 18-30 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Pint Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Paddenstoelen, milde kaassoorten, tulband met donker fruit Bekende voorbeelden: Green King, Goose Island

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Mild

Tweede editie Bronckhorster Craft Beer Festival

Bronckhorster Brewing Company viert komend weekend het tweede lustrum met een Craft Beer Festival op het terrein van de brouwerij.

Verder lezen

Pohjala Cocobanger op de proeftafel

Pohjala Cocobanger is een Stout met kokossmaak. Geroosterde smaken met de touch van een tropisch eiland. Hoe smaakt dat?

Verder lezen

Fluitje van een cent kost straks 10 euro

Deze week kondigde Heineken aan de prijzen met 5,8% te verhogen. Dat gaan wij - de consument - voelen in onze portemonnee.

Verder lezen

Nieuw alcoholvrij bier: Corona Cero

Er is een nieuw alcoholvrij bier op de markt. Corona Cero, een verfrissend zomers bier. Ideaal voor op het strand, het festival of bij de barbecue.

Verder lezen