Frambozen Lambic

Frambozen Lambic is een zoetzuur fruitbier. De basis is een zure Lambic met een gewogen gemiddelde leeftijd van tenminste één jaar. Aan dit bier zijn frambozen of is frambozensap of -concentraat toegevoegd. Het resultaat is een zeer fruitig bier met de smaak van frambozen. Dit bier dankt zijn complexiteit grotendeels aan de spontane vergisting en de rijpingstijd van de Lambic op houten vaten.

Zicht

Frambozen Lambic is amber tot donker koperkleurig. De intensiteit van de kleur hangt vaak samen met de leeftijd van het bier. Meestal is het bier helder, een lichte troebeling is niet ongewoon. Een Frambozen Lambic heeft weinig tot geen schuim. Schuim dat er is, is fijn en gekleurd.

Geur:

Frambozen Lambic heeft bovenal de geur van frambozen. Maar er is meer, aroma's van tannine, vanille, amandel geven extra complexiteit.

Smaak:

De frambozensmaak overheerst. Maar ook de meer complexe tonen die we in de neus al tegenkwamen, komen ook in de smaak terug. Het bier is friszuur tot zuur, lichtzoetig en heeft weinig bitterheid.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 5,0 - 6,2% Kleur: niet van toepassing; kleur afkomstig van de krieken Bitterheid: 15-21 EBU Gisting: Spontane gisting Glas: Tulp Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Fruitsalades, vanilleijs, chocolade, natte cake Bekende voorbeelden: Boon, Oud Beersel, Mort Subite, Lindemans

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Frambozen Lambic

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen