Brown Porter

De Engelse stijl Brown Porters hebben geen geroosterde en gebrande moutkarakters. De Brown Porter heeft een lage tot medium moutzoetheid met tonen van karamel en chocolade. De hopbitterheid is medium. De Brown Porter is zachter en heeft meer karamel dan de Robust Porter, maar minder alcohol en body. De stijlen Porter en Stout liggen dichtbij elkaar. Vaak wordt de Porter gezien als voorloper van de Stout.

Zicht:

Een Brown Porter kan in kleur variëren van roodbruin tot bijna zwart, is vaak helder en heeft een ongelijkmatige, bescheiden schuimkraag, die inzakkend is.

Geur:

Moutige geuren, gebrande mout, karamel, chocolde met soms wat fruitige of dropachtige toetsen.

Smaak:

Gebrande moutige smaken met overwegend zoet, aroma's van karamel, chocolade en een medium bitterheid.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 25-40 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Pint Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde steak, pittige kaassoorten, chocoladedesserts Bekende voorbeelden: Brand, Sierra Nevada, Fuller's

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Brown Porter

Grand Prestige Dag 2023: een dag vol biergenot

Op zaterdag 1 april kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen tijdens het jaarlijkse Grand Prestige festijn, een dag waar al lang naar uitgekeken wordt.

Verder lezen

Het is eindelijk tijd voor een Sunny Day

Jopen gaf z’n Sunny Day IPA een nieuw brouwrecept en het resultaat is een fruitiger en zachter bier dat verkoeling biedt tijdens zonnige lentedagen.

Verder lezen

Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

De Rotterdamse bierbrouwerij Vet & Lazy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen.

Verder lezen

Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

Ontdek de beste voorjaarsbieren via Bierista. Proef de lente op zijn best met Bax Bier Rokkenjager, St. Bernardus Wit en vandeStreek Zonnesteek.

Verder lezen