Brown Porter

De Engelse stijl Brown Porters hebben geen geroosterde en gebrande moutkarakters. De Brown Porter heeft een lage tot medium moutzoetheid met tonen van karamel en chocolade. De hopbitterheid is medium. De Brown Porter is zachter en heeft meer karamel dan de Robust Porter, maar minder alcohol en body. De stijlen Porter en Stout liggen dichtbij elkaar. Vaak wordt de Porter gezien als voorloper van de Stout.

Zicht:

Een Brown Porter kan in kleur variëren van roodbruin tot bijna zwart, is vaak helder en heeft een ongelijkmatige, bescheiden schuimkraag, die inzakkend is.

Geur:

Moutige geuren, gebrande mout, karamel, chocolde met soms wat fruitige of dropachtige toetsen.

Smaak:

Gebrande moutige smaken met overwegend zoet, aroma's van karamel, chocolade en een medium bitterheid.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 25-40 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Pint Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde steak, pittige kaassoorten, chocoladedesserts Bekende voorbeelden: Brand, Sierra Nevada, Fuller's

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Brown Porter

Wat zijn jouw favoriete hopspots?

De zomer is begonnen. Wij zijn erg benieuwd waar jij deze zomer bier drinkt. Wat zijn jouw favoriete hopspots in Nederland?

Verder lezen

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers

Fred Teeven is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Brouwers. Hij heeft zin in zijn nieuwe job en pakt gelijk de handschoen op.

Verder lezen

Mout Bierfestival in Zwolle

Mout Bierfestival trekt weer door het land. Komend weekend - van 1 tot en met 3 juli - is het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Verder lezen

Out now - Zomernummer van Bier! Magazine

De hele zomer lang genieten van mooie reportages, columns en biernieuws. Het zomernummer van Bier! Magazine ligt in de kiosk.

Verder lezen