Belgian Pale Ale

De Belgische Pale Ale is amber tot licht koper gekleurd en wordt vooral gekenmerkt door moutige aroma's, die doen denken aan brood, toast en karamel. Invloeden van hop zijn er wel degelijk maar op de achtergrond.

Zicht

Van goudkleurig tot licht koperkleurig. De schuimkraag zakt snel in tot een bescheiden laagje. Het bier is helder.

Geur

Het moutkarakter overheerst. Je ruikt toast en biscuit. Hoparoma's geven een bloemig of een licht kruidige geur. In het geurenpalet zit verder fruit zoals peer en sinaasappel.

Smaak

De hoofdrol is weggelegd voor smaken afkomstig uit de mout. Denk aan brood, toast, biscuit en karamel. Naast deze zoete tonen proef je ook fruitige en soms wat kruidige elementen. Opvallend is de harmonie, de balans tussen deze verschillende smaken.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 15-27 EBC Bitterheid: 19-25 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Tulp Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Hartige quiche, worstenbroodje Bekende voorbeelden: De Koninck, Palm

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Belgian Pale Ale

Lindeboom Bierbrouwerij verrast met twee nieuwe Gouverneur bieren

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier presenteert Lindeboom Bierbrouwerij vol trots twee nieuwe bieren in de geliefde Gouverneur lijn.

Verder lezen

Multi Bier versterkt marktpositie met overname De Kikvorsch

Multi Bier B.V. heeft bekendgemaakt dat het branchegenoot De Kikvorsch B.V. heeft overgenomen.

Verder lezen

Grutte Pier wint gouden medaille bij Dutch Beer Challenge 2024

Met grote trots kondigt Grutte Pier Brouwerij aan dat zij een gouden medaille heeft gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2024.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2024 - de uitslag

De prijswinnaars van de tiende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen