Belgian Pale Ale

De Belgische Pale Ale is amber tot licht koper gekleurd en wordt vooral gekenmerkt door moutige aroma's, die doen denken aan brood, toast en karamel. Invloeden van hop zijn er wel degelijk maar op de achtergrond.

Zicht

Van goudkleurig tot licht koperkleurig. De schuimkraag zakt snel in tot een bescheiden laagje. Het bier is helder.

Geur

Het moutkarakter overheerst. Je ruikt toast en biscuit. Hoparoma's geven een bloemig of een licht kruidige geur. In het geurenpalet zit verder fruit zoals peer en sinaasappel.

Smaak

De hoofdrol is weggelegd voor smaken afkomstig uit de mout. Denk aan brood, toast, biscuit en karamel. Naast deze zoete tonen proef je ook fruitige en soms wat kruidige elementen. Opvallend is de harmonie, de balans tussen deze verschillende smaken.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 15-27 EBC Bitterheid: 19-25 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Tulp Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Hartige quiche, worstenbroodje Bekende voorbeelden: De Koninck, Palm

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Belgian Pale Ale

Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

Bierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.

Verder lezen

Duvel - wat je wilt weten over deze gouden klassieker

Duvel is een echte klassieker. Hier een kleine ode aan dit Belgische bier dat zich moeiteloos staande houdt in al het smaakgeweld dat tegenwoordig op ons afkomt.

Verder lezen

Beer, bike en barbecue bij Brouwersnös

Hou je van fietsen, bier en een smakelijk Bbq-gerecht? Dan moet je op 21 augustus bij Brouwersnös in Groenlo zijn.

Verder lezen

Two Chefs Brewing lost crowdfunding af

De Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing heeft drie ton aan crowdfunding afgelost. Dat geeft weer ruimte voor nieuwe plannen.

Verder lezen