Belgian Pale Ale

De Belgische Pale Ale is amber tot licht koper gekleurd en wordt vooral gekenmerkt door moutige aroma's, die doen denken aan brood, toast en karamel. Invloeden van hop zijn er wel degelijk maar op de achtergrond.

Zicht

Van goudkleurig tot licht koperkleurig. De schuimkraag zakt snel in tot een bescheiden laagje. Het bier is helder.

Geur

Het moutkarakter overheerst. Je ruikt toast en biscuit. Hoparoma's geven een bloemig of een licht kruidige geur. In het geurenpalet zit verder fruit zoals peer en sinaasappel.

Smaak

De hoofdrol is weggelegd voor smaken afkomstig uit de mout. Denk aan brood, toast, biscuit en karamel. Naast deze zoete tonen proef je ook fruitige en soms wat kruidige elementen. Opvallend is de harmonie, de balans tussen deze verschillende smaken.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 15-27 EBC Bitterheid: 19-25 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Tulp Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Hartige quiche, worstenbroodje Bekende voorbeelden: De Koninck, Palm

Top 3 Belgian Pale Ale

7,8

De Bie Hellekapelle

Brouwerij De Bie

De Bie Hellekapelle is een Belgian Pale Ale van 5,0%. Een Belgisch bier met moutige, fruitige en grassige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Bryggja Binnenkomertje

Bryggja Brewery

Bryggja Binnenkomertje is Belgian Pale Ale. Gebrouwen en gebotteld in opdracht van het Zeeuws biergenot uit Ovezande in Bryggja Brewery in Moerkerke België.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Bosteels Bost-Ale

Bosteels (PauwelKwak)

Bosteels Bost-Ale is een Belgian Pale Ale. Het bier is gebaseerd op Pale Ale-recepten uit de jaren 80. Een licht amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 5,8%.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Maximus introduceert alcoholarm Aurora Blond

Maximus Brouwerij introduceert een nieuw, alcoholarm bier Aurora. Dit bier heeft nog geen half procent alcohol, maar wel veel smaak.

Verder lezen

Ald IPA nu ook in Nederland verkrijgbaar

Ald IPA begon als een grap, nadat verschillende bierliefhebbers op Twitter gelijkenis zagen met het vlaggenschip bier van BrewDog, Punk IPA.

Verder lezen

Brouwerij Hoop en Grolsch vinden elkaar

Een netelige kwestie is opgelost zoals dat alleen in de bierwereld kan. Samen bier brouwen en drinken overbrugt de grootste meningsverschillen.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag: Gerardus Tripel met Fleur de Fagne

De lekker stevige Gerardus Tripel. Dat wordt genieten, zeker in combinatie met dit heerlijke gerecht. Het is weer Bier Butler Vrijdag!

Verder lezen