Belgian Pale Ale

De Belgische Pale Ale is amber tot licht koper gekleurd en wordt vooral gekenmerkt door moutige aroma's, die doen denken aan brood, toast en karamel. Invloeden van hop zijn er wel degelijk maar op de achtergrond.

Zicht

Van goudkleurig tot licht koperkleurig. De schuimkraag zakt snel in tot een bescheiden laagje. Het bier is helder.

Geur

Het moutkarakter overheerst. Je ruikt toast en biscuit. Hoparoma's geven een bloemig of een licht kruidige geur. In het geurenpalet zit verder fruit zoals peer en sinaasappel.

Smaak

De hoofdrol is weggelegd voor smaken afkomstig uit de mout. Denk aan brood, toast, biscuit en karamel. Naast deze zoete tonen proef je ook fruitige en soms wat kruidige elementen. Opvallend is de harmonie, de balans tussen deze verschillende smaken.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 15-27 EBC Bitterheid: 19-25 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Tulp Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Hartige quiche, worstenbroodje Bekende voorbeelden: De Koninck, Palm

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Belgian Pale Ale

Experimentje - vandeStreek HBC Bingo

HBC Bingo is een bier met hopsoorten uit het experimentele programma van HBC. Ben jij ook zo benieuwd?

Verder lezen

Tripel Kanunnik: Driedubbel genieten

Tripel is nog altijd een zeer populaire bierstijl. De Wilderen Tripel Kanunnik is een viergranen Tripel met een kruidig karakter.

Verder lezen

Alles wat je wilt weten over hop

De vraag naar kennis over hop is groot. Vandaar dat Bierista een schitterende cursus over hop heeft ontwikkeld samen met brouwers en hopexperts.

Verder lezen

Over de Top 10 van Beste Blond bieren

Blond bieren zijn het hele jaar door in trek. Een dorstopwekkende goudgele kleur en een witte hoed. Wat zijn de lekkerste 'Blondjes'?

Verder lezen