Belgian Pale Ale

De Belgische Pale Ale is amber tot licht koper gekleurd en wordt vooral gekenmerkt door moutige aroma's, die doen denken aan brood, toast en karamel. Invloeden van hop zijn er wel degelijk maar op de achtergrond.

Zicht

Van goudkleurig tot licht koperkleurig. De schuimkraag zakt snel in tot een bescheiden laagje. Het bier is helder.

Geur

Het moutkarakter overheerst. Je ruikt toast en biscuit. Hoparoma's geven een bloemig of een licht kruidige geur. In het geurenpalet zit verder fruit zoals peer en sinaasappel.

Smaak

De hoofdrol is weggelegd voor smaken afkomstig uit de mout. Denk aan brood, toast, biscuit en karamel. Naast deze zoete tonen proef je ook fruitige en soms wat kruidige elementen. Opvallend is de harmonie, de balans tussen deze verschillende smaken.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 15-27 EBC Bitterheid: 19-25 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Tulp Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Hartige quiche, worstenbroodje Bekende voorbeelden: De Koninck, Palm

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Belgian Pale Ale

Een betoverend bier- en culinair festijn bij Bistro La Duchesse

De recente Bierista Avond bij Bistro La Duchesse in Den Bosch was een ongekend succes. Een onvergetelijke avond vol culinaire hoogstandjes en exclusieve bieren.

Verder lezen

Hertog Jan Vatgerijpt 2023: een ode aan Latijns-Amerika

Voor deze zevende editie liet Meesterbrouwer Micha Peute zich inspireren door de essentie van Latijns-Amerika.

Verder lezen

Brouwerij Rodenbach verovert volledig podium op Brussels Beer Challenge

Brouwerij Rodenbach heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door drie podiumplaatsen te veroveren op de Brussels Beer Challenge.

Verder lezen

Brouwerij Homeland lanceert Donderbus: Een Pindakaas Pastry Stout

Deze bijzondere creatie, geïnspireerd door Nederlandse en Amerikaanse lekkernijen, combineert de authentieke smaak van pindakaas met rijke, donkere bieraroma's.

Verder lezen