7,2

Sori Brewing Celtus

Sori Brewing Estonia (12)

Sori Brewing Celtus is een Rye Wine, een bier gebrouwen in samenwerking met Seven Island Brewery. Een Rye Wine is vergelijkbaar met een Barley Wine, de eerste is gebrouwenn met meest rogge, de andere met gerst.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.7%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Sori Brewing Celtus is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,2

Smaak

8,1

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"geen onaardig bier, wel erg zoet maar dit wordt goed gecompenseerd door een stevige bitter."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht helder roodbruin met romig off-white schuim.

7,5 Neus zwaar zoetmoutig aroma met veel caramel en een beetje fruit

7,5 Smaak zoetmoutig met veel caramel, een beetje fruit en wat hop. het pittig kruidige van de rogge is duidelijk waarneembaar. het mondgevoel is vol en warmend en gaat over in een bitterzoete nasmaak.

6,8

"Een bier dat je vaker zou moeten uitproberen om het goed te kunnen gaan positioneren. Celtus, naamgever aan het geheel, was een Griekse mythische figuur en het bier is dan ook gebrouwen in samenwerking met de Griekse Seven Island Brewery. Het heeft (kennelijk zwaar) op eiken vaten mogen rijpen. De mout is onder meer van Finse Rogge, waarmee ze een Rye Wine hebben gemaakt. Nergens lijkt overigens hout van het vat als zodanig te herkennen."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,7 Zicht Mooie diep donker rode kleur, vrij helder en vol koolzuur. Redelijk, beige en grof schuim, dat geleidelijk inzakt.

6,6 Neus Niet zo rijke, wat moutige geur. Ook iets (donker)rood fruit.

6,8 Smaak Apart en op zich aantrekkelijk smaakpalet, dat zich niet zomaar laat omschrijven. Eerst is er scherpte, overgaand in zachte wat zoetige (rood) fruitigheid, gelijk in combinatie met heftig bitter. Complex en geraffineerde zwartgallige (bittere) smaak. Niet door iedereen evenzeer prettig te verdragen en/of waarderen. Zwaar gebrande mout lijkt ten grondslag te liggen in combinatie met hop en gist. In de nasmaak minder dramatisch, maar wel sterk bitter.

Spijssuggestie Een lastige: donker gebraden rood vlees kan wel. Wellicht een biercocktail waarin je een krachtig bitter nodig hebt (denk aan Angostura Bitter).

Bier Butler Vrijdag met Hop & Liefde

Wat je met hop en liefde allemaal niet kunt doen! Deze Bier Butler Vrijdag hebben we weer een geweldige bierpairing voor je. Met hop en liefde!

Verder lezen

Met Hoop Mon Cherry proosten op diversiteit

Hoop Bier uit Zaandijk heeft een nieuw bier gebrouwen om te proosten op de diversiteit. Mon Cherry is een steun voor de LHBTIQ+ community.

Verder lezen

Two Chefs Brewing opent Two Chefs FoodBar Zuid

Brouwerij Two Chefs Brewing opent een nieuwe vestiging van Two Chefs FoodBar in Amsterdam-Zuid.

Verder lezen

Craft Beer Conference nog eens over doen

De online conferentie van branchevereniging Craft was een groot succes. Was je niet in de gelegenheid? Dan kun je hier zien wat je hebt gemist.

Verder lezen