5,9

Septem Wet Hop 2018

Septem Microbrewery (2)

Septem Wet Hop is gebrouwen met verse hop. Dat hopkarakter komt duidelijk naar voren in deze American Red Ale. Fijne moutige aroma's, maar met een prominente rol voor de hop.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.6%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
5,9

Het oordeel van de Bierista's

Septem Wet Hop 2018 is beoordeeld met een gemiddelde van 5,9 door onze Bierista's

5,9

Smaak

5,8

Zicht

5,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,9

"Uit de Griekse Septem's Hobby Hoppie Series de Home Grown Hops No. 5, met 5,6 % alcohol. Je verwacht wellicht een bittere bom, maar dat valt aanvankelijk wel mee. Eerder zijn het de hop aroma's, die een beroep doen op de smaakpapillen. Al blijft alles wat ondefinieerbaar en lastig te doorgronden. Ook wat de bedoeling is. Dit bier lijkt uiteindelijk meer een zoektocht naar een balans tussen bitter en aroma, waarvan het laatste minder pregnant blijft."

Ton van der Koppel

19.270

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

5,8 Zicht Amber, vrij helder en nauwelijks koolzuur. Ruim, redelijk stabiel, grof en beetje gebroken wit schuim.

5,9 Neus Elegante wat moutige/hoppige geur, beetje kruidig en grassig van aard, tikje zoet van honing.

5,9 Smaak Aparte, aanvankelijk nauwelijks bittere, licht zoete (honingachtige) smaak verschijning. Eigenlijk lastig goed te definiëren. Zoekt eerst meer de aroma kant van de gebruikte hoppen (Cascade/Chinook), maar komt zo toch niet helemaal heel sterk uit de verf. Kan dan ook niet meteen overtuigen. In de nasmaak de erg bittere toon van dit geheel.

Spijssuggestie Even gedacht aan kruidkoek.

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen

Uitgelicht: Pauwel Kwak

Je hebt van die bieren met een eigen verhaal. Pauwel Kwak is er zeker zo één! Niet in de laatste plaats vanwege het bijzondere koetsiersglas.

Verder lezen