Stefan Reuvers Erica, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2705 Biercoins - 3 Reviews
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,7

"Een lekker pilsje voor bij het eten of als doordrinker in de sportkantine"

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Dit pils presenteert zich qua kleur als iets donkerder t.a.v. de meeste andere Nederlandse pilsen. De kleur is goud-geel met een minimale neiging richting karamel-goud. De schuimkraag is stevig en mooi strak wit van kleur en houdt lang stand. De koolzuuractiviteit in dit pils lijkt mee te vallen.

6,0 Neus Dit pils ruikt licht zoetig en fris met een subtiele toon van hop

8,0 Smaak Lekker moutig van smaak met een subtiel bittertje. De nasmaak blijft kort hangen en het mondgevoel is erg prettig. De hoeveelheid koolzuur is precies goed.

Spijssuggestie Pittig eten

8,0

"Een lekker fris en doordrinkbaar pils."

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een heldere, goud-gele pilsener met een mooie stevige schuimkraag. De schuimkraag verdwijnt echter langzaam naar mate de tijd verstrijkt. Het bier oogt rustig in het glas, geen extreme koolzuur activiteit.

7,0 Neus De typische skunk-geur van dit pilsener is goed te ruiken vlak na het openen van het flesje en het inschenken. Ik heb het idee dat deze geur langzaam wat afneemt in kracht. Op dat moment ruik ik een wat meer grassige geur.

8,0 Smaak Een fris en licht bitter pils met een heel minimaal zoetje. Geeft een prettig mondgevoel. De schuimkraag voelt prettig en zacht. De nasmaak is licht bitter en blijft kort hangen.

Spijssuggestie Borrelhapjes, bbq-vlees, bittergarnituur

7,0

"Een lekker fris, doordrinkbaar pils met een klein bittertje."

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Koolzuur
Alcohol
Nasmaak

8,5 Zicht Dit bier ziet er helder uit. Dit licht geel/gouden pils beschikt over een zachte schuimkraag die redelijk snel afneemt na het inschenken. De schuimkraag is sneeuwwit van kleur. Een uiterlijk direct na het inschenken uitnodigt om een slok te nemen.

5,0 Neus Er zit relatief weinig geur aan dit bier. Dat wat ik ruik is een lichte, frisse en grassige geur en dit doet mij denken aan de Duitse helles bieren. Niet bijzonder, maar wel vertrouwd.

7,5 Smaak Licht bitter van smaak, zorgt voor een droog gevoel achter in de keel en op de tong. Voor mijn gevoel draagt deze droogheid bij aan het blijven hangen van de hopsmaak op de tong. Het bier is niet enorm sprankelend in de mond wat mijns inziens ook te maken heeft met de relatief lage hoeveelheid koolzuur.

Spijssuggestie Spare ribs van de kamado, gegaard in folie met roomboter, guavesiroop en bruine basterdsuiker.