Andre Valentijn Wilnis, Nederland

Bierista - 5 Badges - 2580 Biercoins - 1 Review - #bedanktAndre
In de wereld van bier noem ik mijzelf eigenlijk meer een liefhebber dan een kenner. Ik mag graag genieten van een mooi glas met een nog mooiere invulling. Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de wat zwaardere bieren. Denk daarbij aan Porters en Stouts. En ik kijk ieder jaar weer reikhalzend uit naar de maand oktober omdat dan mijn absolute favoriet in de cafe's en winkels verschijnen; Bockbier. Ook de Barrel Aged bieren zijn favoriet te noemen, de smaakexplosies en talloze varianten betekenen dat ik nog lang niet ben uitgedronken. Kortom, Proost.
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2019
Badge Bockbier
Badge Lagunitas
Badge Bierquiz 2021

Review badges 1 review

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,4

"Voor iemand zoals ik die meer van de zwaardere bieren houdt is een IPA een soort cultuurshock. Op een van de laatste warmere dagen van dit jaar deze weggeplukt uit de supermarkt. Toegegeven ik ben de IPA's meer gaan waarderen. Deze 'Hazy Jane' is daar mede de oorzaak van. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht De term Hazy is met rede gekozen. Hij is mooi troebel. Komt qua kleur in de richting van Sinas. Wat weer handig is als je een 'echt' IPA glas zou gebruiken, kun je mooi aan je vrouw uitleggen dat je gewoon een Sinasje drinkt. Ik dronk hem uit een Jopen glas en daarin vormde het een mooie kraag. Die bleef weliswaar niet heel lang staan.

8,0 Neus Het frisse ruik je meteen, verder sta je qua geur met een verse bos bloemen in je hand bij de fruithandelaar op de markt. Bloemig en veel tropisch fruit overheersen de geur.

8,1 Smaak Vol en stevig. De verhouding tussen het frisse van de citrus en het bittere zijn wat mij betreft goed in balans. Ik heb hem vanuit de koelkast heel even laten staan na het inschenken en dat kwam de smaak ten goede. Werd subtieler naarmate het glas richting bodem ging.

Spijssuggestie .... .... .....