7,2

Porterhouse The Devil's Half Acre

The Porterhouse Brewing Company (7)

Porterhouse The Devil's Half Acre is een Aged & Matured Imperial Dark IPA. Afkomstig uit de Barrel Aged Collection van Porterhouse (Dublin, Ierland).

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Barrel Aged
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Porterhouse The Devil's Half Acre is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,2

Smaak

7,2

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Een zeer zware hedendaagse IPA uitvoering deze Imperial Dark IPA en niet eens alleen door het rijk aanwezige bitter. Ook alcohol en rijping in voormalige Ierse whiskey vaten, waardoor hout meekomt in smaak en droogheid. De whiskey zelf lijkt wat vervlogen of geabsorbeerd in de smaakontwikkeling tijdens de rijping in het vat, maar speelt zonder twijfel een rol in het smaakpatroon. Met net wat te sterk eenzijdig bitter in deze Limited Edition."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Dieprood, transparant en rijk aan koolzuur. Beperkt heel licht beige en medium schuim, dat geleidelijk afneemt.

7,1 Neus Frisse iets moutige en ook fruitige geur. Gek genoeg geen directe sporen van de rijping in Ierse whiskey vaten.

7,2 Smaak Vruchten en een naar bitter neigende smaak waarin IPA te herkennen valt. Vanuit dat bitter duiken citrus kenmerken op. Klaarblijkelijk onder meer ingrijpende hop invloeden hier. Er is ook nog een iets zoetige zijde met ideeën van rozijntjes en wat karamel en vanille. Nasmaak: bitterheid en droog.

Spijssuggestie Kapucijners met uitgebakken spek(jes) en stroop voor een zoete bijdrage aan dit bier. Gebakken eieren met bacon of ontbijtspek. Pasta Carbonara.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen