7,2

Porterhouse The Devil's Half Acre

The Porterhouse Brewing Company (7)

Porterhouse The Devil's Half Acre is een Aged & Matured Imperial Dark IPA. Afkomstig uit de Barrel Aged Collection van Porterhouse (Dublin, Ierland).

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Barrel Aged
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Porterhouse The Devil's Half Acre is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,2

Smaak

7,2

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Een zeer zware hedendaagse IPA uitvoering deze Imperial Dark IPA en niet eens alleen door het rijk aanwezige bitter. Ook alcohol en rijping in voormalige Ierse whiskey vaten, waardoor hout meekomt in smaak en droogheid. De whiskey zelf lijkt wat vervlogen of geabsorbeerd in de smaakontwikkeling tijdens de rijping in het vat, maar speelt zonder twijfel een rol in het smaakpatroon. Met net wat te sterk eenzijdig bitter in deze Limited Edition."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Dieprood, transparant en rijk aan koolzuur. Beperkt heel licht beige en medium schuim, dat geleidelijk afneemt.

7,1 Neus Frisse iets moutige en ook fruitige geur. Gek genoeg geen directe sporen van de rijping in Ierse whiskey vaten.

7,2 Smaak Vruchten en een naar bitter neigende smaak waarin IPA te herkennen valt. Vanuit dat bitter duiken citrus kenmerken op. Klaarblijkelijk onder meer ingrijpende hop invloeden hier. Er is ook nog een iets zoetige zijde met ideeën van rozijntjes en wat karamel en vanille. Nasmaak: bitterheid en droog.

Spijssuggestie Kapucijners met uitgebakken spek(jes) en stroop voor een zoete bijdrage aan dit bier. Gebakken eieren met bacon of ontbijtspek. Pasta Carbonara.

Nieuwe voorzitter voor CRAFT: Bernd Beersma neemt het roer over

De branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen, CRAFT, heeft vandaag aangekondigd dat Bernd Beersma (47) de nieuwe voorzitter wordt.

Verder lezen

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam lanceren uniek bier met Sichuan peper

De Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een innovatief bier gecreëerd.

Verder lezen

Nieuw kloosterbier van Brouwerij Het Nest en Kapucijnenklooster Meersel-Dreef

In samenwerking met het Kapucijnenklooster van Meersel-Dreef presenteert Brouwerij Het Nest met trots hun nieuwste creatie: Gardiaan Blond.

Verder lezen

Jopen brouwt eerste Session IPA met duurzaam gezuiverd zeewater

Jopen lanceert de Life's a Beach Session IPA, gebrouwen met duurzaam gezuiverd Noordzeewater van SEA Water™.

Verder lezen