9,4

Pohjala Vahtra Imperial Stout

Pohjala Beer (79)

Pohjala Vahtra Imperial Stout is een Imperial Stout uit de Cellar Series. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10,8% en is gebrouwen met maple syrup en blauwe bessen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.8%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,4

Het oordeel van de Bierista's

Pohjala Vahtra Imperial Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 9,4 door onze Bierista's

9,4

Smaak

9,3

Zicht

9,4

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,4

"Imperial haver stout, gebrouwen met ahornsiroop (Maple Syrup), dat ook enigszins de boventoon zet en blauwe bosbessen (Forest Blueberries). Uit de Forest Series, dat weer onderdeel is van de Cellar Series, wat slaat op de vat rijping. Lekker en (hart)verwarmend. Nog een flesje graag."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,3 Zicht Zwart, ondoorzichtig en vol koolzuur. Redelijk, beige tot lichtbruin en medium schuim, dat echter snel de snor drukt.

9,4 Neus Mooie milde geur van rijping in vat met kokos randje en invloeden van de sterke drank (bourbon whiskey) met nog wat hout. Er is ook wel donker mout, kortom een complex ritueel van geur impressies.

9,4 Smaak Prima zachte enigszins mondronde smaak met vanille/kokos/karamel in een sliert ahornsiroop aanwezig en er is ook vaag donker fruit (de blauwe bosbessen) plus nog mokka indrukken. Dus ook complex in smaak en dat maakt het boeiend, waarbij het zoet wel iets overheerst. Voorts is er eigenlijk geen pregnant bitter. In de afdronk mild, wat hout, iets droog en wat bosbessen.

Spijssuggestie Ter versterking van de smaakintensiteit: baklava (vanwege de vele honing). Iets (wild of chocolade bijvoorbeeld) met bosbessen. Contra: zoute zaken (als gezouten noten: amandel, walnoot, cashew, pistache of mix).

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen