9,4

Põhjala Szechuan Bänger

Pohjala Beer (79)

Põhjala Szechuan Bänger is een Imperial Stout. Het bier is gebrouwen met Szechuan pepertjes, steranijs, gember en Pu-Erh thee. Verwacht volle en verwarmende smaken met een bijzondere twist!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,4

Het oordeel van de Bierista's

Põhjala Szechuan Bänger is beoordeeld met een gemiddelde van 9,4 door onze Bierista's

9,5

Smaak

9,3

Zicht

9,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,4

"Aangekondigd als een Imperial Stout met hete peper (Szechuan), steranijs, gember en Pu-Erh thee en met hoog alcohol van 12,5 %. Bier uit Estland. In zijn eigen compleetheid verrukkelijk. Let er op: uit Estland komen momenteel zeer interessante bieren."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

9,3 Zicht Zo goed als zwart lijkend bier (eigenlijk zeer donker bruin) en ondoorzichtig. Het Chocolade bruine medium schuim begint vol, maar trekt zich terug en ebt weg.

9,3 Neus Chocolade toon en alcohol, maar tevens aankondiging van de pikanterie/pittigheid in dit bier.

9,5 Smaak Volle romige mokka smaak (koffie/chocolade). Mooie combinatie van de gebruikte ingrediënten. Pittigheid overheerst niet in combinatie met de Stout basis. Elementen als de steranijs, gember en Pu-Erh thee zijn meer versluierd aanwezig en laten zich niet direct terug proeven. In de nasmaak blijft wat meer mokka dan iets anders, maar met wel enige pittigheid op de tong.

Spijssuggestie Voor bij de verwarming (liefst open haard) met wat pikante voorgerechten.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen