8,9

Pohjala Sombrero

Pohjala Beer (79)

Pohjala Sombrero is een Barrel Aged Imperial Porter. Gebrouwen met chocolade uit Belize en gebrande sinaasappelschil.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,9

Het oordeel van de Bierista's

Pohjala Sombrero is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"Sombrero zegt het al: bier met een Zuid-Amerikaans accent. Barrel Aged Imperial Porter uit de Cellar Series. Gerijpt in voormalige mezcal vaten en versterkt met flamed (geflambeerde) sinaasappelschil en Belyzian chocolate. Verwarmend al zonder verwarming ((open) haard of zo). Rustig aan uit proberen mede gezien het alcohol percentage."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,8 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Matig licht bruin en vrij fijn schuim dat langzaam aan weg bruist.

8,8 Neus Gebrandheid van mout en een flard vatrijping. Hint van sterke drank.

8,9 Smaak Aparte enigszins bacon achtige (door gebrandheid) smaak. Lichte scherpte. Vatrijping niet zo herkenbaar. De aanwezige sinaasappelschil laat zich vermoeden in een fruitig (beetje citrus) tintje. Lastig te doorgronden tot in alle elementen, die zitten gevangen in dit wat moeilijk te grijpen bier. Een uitdaging voor iedere proever. In ieder geval bijzonder in een zekere complexheid met op de valreep nog een golfje van chocolade aangetroffen in de eindfase. Afdronk en nasmaak komen met klein bitter, milde droogheid en tikje plakkerigheid.

Spijssuggestie De meest wilde kaas varianten die je kunt bedenken en vinden. Harde niet te pittige worsten, alhoewel bijvoorbeeld chorizo wel kan.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen