Openluchtmuseum Oogstbier

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum (11)

Oogstbier van Brouwerij de Roskam in het Nederlands Openluchtmuseum is een Weizen Bock. De oogsttijd is de warme tijd van het jaar. Om de dorst van het volk dat aan het oogsten was te lessen, liet de boer een vat bier op het land zetten. Dit bier was vaak verdund met water. Hiermee kon het volk de dorst lessen. Dit oogstbier is een meergranen bier, gebrouwen met enkel biologische grondstoffen/.Dit alles geeft het bier een aangename volle smaak. Dit bier is ongefilterd, hierdoor kan er iets depot onderin de fles liggen.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

Het oordeel van de Bierista's

Openluchtmuseum Oogstbier is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Met deze bieren geniet je meer van zomerse dagen

Het zonnetje schijnt, het is warm, tropisch en de avonden zijn lang en zwoel. Wat drink je dan? Wij hebben een aantal dorstlessende tips.

Verder lezen

De UEFA Champions League Trophy bij de Heineken® Experience

Op 25 en 26 juli 2024 staat de UEFA Champions League Trofee in de Heineken® Experience in Amsterdam.

Verder lezen

Niet halen EK-finale dubbel bitter voor biersector

Niet alleen de Oranjesupporters waren zwaar teleurgesteld dat het Nederlands Elftal de finale van het EK niet heeft gehaald.

Verder lezen

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen